Buurtcollectief krijgt bezoek van cameraploeg van Mr. Frank Visser

Grote Bek? Check. Strak in het pak? Check. Fris geschoren? Check. 

Als vervolg op wat blog berichten van eerder in 2021 (deze, deze, en natuurlijk ook deze) dit stukje. Ik leerde dat ook ambtenaren van alles toezeggen om maar in de luwte te blijven (Freek Rebel bijvoorbeeld). Maar ook dat Media aandacht (Hoe ik bij Mr. Frank Visser terecht kwam, en onverrichte zake weer huiswaarts toog) geen indruk meer maakt. 

Een ieder die mij kent weet dat ik nogal fel reageer op onrecht en machtswellustigen. Vandaar dat hier op het blog de ambtelijke molens nogal eens een veeg uit de pan krijgen. Helaas. Want, uitzonderingen daargelaten, zijn de ambtenaren vergeten waarvoor ze ambtenaar zijn. In dienst van de overheid is per definitie in dienst van de bevolking, want de overheid, dat zijn wij (kunnen jullie het nog volgen?)

In mijn zoektocht naar recht, of te wel inspraak over de besteding van mijn gemeentelijke belastingen ben ik zelfs bij de TV ten rade gegaan. Het resultaat kunnen jullie zelf bekijken. Mij valt vooral de oude kop op die in mijn gedachten er toch best nog wat strakker uitzag (gelukkig vond mijn geliefde mij hier lijken op een wat oudere Bruce Willis (die GVD ouder is dan mij)

Bovenstaande eventjes los gelaten wat feitjes zoals ik ze zie:

Het gras wordt nog steeds niet gemaaid, behalve dan de twee keer per jaar. 

Freek Rebel van de gemeente Almere heeft toezeggingen gedaan en neemt nu de telefoon niet eens meer op en reageert niet op voicemail berichten. Harde toezeggingen zoals het bijenlint, een voorlichtingsavond voor bewoners met deskundigen. Het zal misschien beloofd/toegezegd zijn, maar veel beloven en weinig geven doet de gek (ik en met mij dus het bewonerscollectief) in vreugde leven.

Diezelfde Freek Rebel gaf aan dat het niet maaien van het gras een beleidsbeslissing is om de biodiversiteit te bevorderen en dat dat gebeurd op verzoek van bewoners. Kom maar met de handtekeningenlijst zou ik zo zeggen. Die van het bewonerscollectief  Pastelstraat ligt al een tijdje klaar.