Het bewoners Collectief pakt door. We zullen wel moeten want op gewone (en ook de wat meer dringende) verzoeken wordt door de gemeente Almere niet gereageerd, behalve dan met het afvaardigen van een ambtenaar die weinig aan de situatie kan veranderen want beleid en budget.

Wat is een strijd tegen een gemeente die geleid wordt door faalhazen die graag hun kop in het zand parkeren vermoeiend. Ze weten zich zo goed te verschuilen achter allerlei ambtenaren (kanonnenvoer voor dit soort lui volgens mij), woordvoerders en procedures dat ze nergens ter verantwoording zijn te roepen.

Nou, Nergens? Hoewel ik uit hun website niet kan opmaken welke van de poppetjes verantwoordelijk is voor het groen onderhoud en het beleid kan ik ze wel in een spotlicht zetten… U vind ze hier, de falende bestuurders van onze stad! Dit zijn de mensen die er verantwoordelijk voor zijn dat onze kinderen direct in de brandnetels en distels staan als ze ook maar 10 centimeter! het grasveld opdwalen. Trouwens ook de zelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor het grootste financiële lek in de geschiedenis van Almere, maar dat terzijde.

De enige machtsmiddelen die wij kunnen inzetten in deze strijd tegen de verscholen machten (de windmolens van Almere die wij als zijnde Don Quichot en Pancho bestrijden) ligt op twee punten… de wet en de publiciteit. 

Vandaar dat we als Bewoners collectief een paar stappen hebben gezet:

  • We gaan ons Collectief formaliseren. Dat wil zeggen dat we gaan inventariseren (op papier) wie ons doel steunen. Daar voor hebben we brieven verspreid door de straat en die ingevulde brieven gaan we deur-aan-deur ophalen.
  • We gaan de wettelijke middelen onderzoeken  die ons ten dienste kunnen staan het doel (een net gemaaid grasveld en een fatsoenlijk onderhouden wijk) te verwezenlijken.
  • We gaan de publiciteit opschalen. Van de gewaardeerde lokale pers willen we proberen het wanbeleid van Almere nu ook onder de aandacht te brengen in de landelijke pers.

Ons eerste succes is dat we twee vliegen in een klap slaan – zowel een gedegen onderbouwd juridisch advies als de eerste landelijke publiciteit- is een feit. Het uitstekende programma “Wordt U al geholpen” met Mr. Frank Visser wil ons graag bijstaan in onze zoektocht naar de juridische kaders. De opnames zijn deze week.

Laten we samen kijken of we de verwaarlozing in onze straat kunnen stoppen!