Wat een eikels. Wat een NSB’rs, wat een zooitje. Iets anders kan ik er niet meer van maken.

Waarom we geen respect meer hebben voor de overheid? Omdat die overheid geen enkel respect meer heeft voor ons. Voor de politie? Omdat die gewoon veredelde belastinggaarders zijn, met hun lasergun stiekem achter een boom gaan staan om automobilisten maar te voorzien van een prachtige korting op het besteedbaar inkomen. Omdat als er werkelijk wat aan de hand is diezelfde politie geen thuis geeft, niet kan of mag ingrijpen, omdat er mensen voor hun ogen worden doodgeschoten maar ingrijpen of de dader grijpen…. Nee, ga dan maar eens met je kleuter wildplassen, of god verhoedde je hond uitlaten zonder dat het beest aan de lijn zit op 2 meter van het losloopgebied. Dan duikt er wel ineens zo’n labiel persoon met een authoriteitscomplex op vanachter de boom. Maar als uit je eigen achtertuin een fiets wordt gejat en je geheel opvoedkundig met het betreffende kind naar het lokale bureau afreist om aangifte te doen de dienstdoende bromsnor je doodleuk vertelt dat je daarvoor een afspraak moet maken… voor over 14 dagen! Maar voor dit soort zaken zijn ze nooit te beroerd…..

Rechters die veelplegers sneller vrijlaten dan dat de politie ze kan vangen, TBS-ers die zelf aangeven dat het fout dreigt te lopen gewoon op straat laten staan… waar zijn we mee bezig. Raar dat dit alles nog niet tot echte excessen heeft geleid.

De voorzitster van de 2e kamer, Gerdi Verbeet, die in DWDD rustig zit te verkondigen dat ze een boekje heeft geschreven over de verwijdering tussen de politiek en de burgers, die vervolgens glimlachend meld dat ik me daar mee bezig MOET houden. Nou, dat maak ik zelf nog wel uit. Ik MOET hoogstens mijn lichamelijke functies verrichten en verder helemaal niks!

Een circus is het geworden, ons landje. En de spreekstalmeesters hebben allemaal een rode neus. Poppenkast zonder enige raakvlakken meer met waar we ooit een land voor zijn geworden, om samen te leven en te bloeien, om te sterven en daartussen gelukkig leven te leiden. Ik begin de maffia te snappen, de originele Maffia dan. Dat was toch niets anders dan een systeem waarin de armen het zelf wel regelde. Tuurlijk werd het extreem, maar als je het wat uitvergroot is dat ook zo met onze regering. Ooit ingesteld om zaken te regelen, maar nu een extremistische parasitaire organisatie die de bronnen van het land leegzuigt, de botten van het kadaver afkluift en het merg er uit zuigt tot de laatste druppel. Nee, niet tot de laatste druppel, maar wel precies zover als dat ze kunnen zonder al te grote weerstand op te roepen.

Zou het nog kunnen in 2012, een revolutie? Dat we Rutten en al die bekende baantjesjagers naar de guillotine sturen? Maar wat krijg je er uiteindelijk voor terug…. Ik geloof dat ze er in Frankerijk ook niet veel beter van zijn geworden.