Zo, dat heeft even geduurd zie ik, maar vooruit, het weer is prut en mijn klusjes in huis zijn eindelijk gedaan. Een nieuw stukje op mijn oude vertrouwde blog. Een soort van update wat er sinds 20 mei eigenlijk allemaal is gebeurd.

Nou, een berg kan ik wel zeggen. Het meest recent de interne verbouwing. Het hele huis heeft hier voor de zoveelste keer op zijn kop gestaan in verband met interne verhuizingen. Mijn prachtige kantoor is namelijk opgeofferd voor een nog mooiere plek om te slapen. En terecht, want ik slaap meer dan dat ik werk ;-).

Alle huizenbezitters zullen het wel weten, maar zo eens in de zoveel tijd ben je genoodzaakt om een nieuw behangseltje of een kwak verf tegen de muren te smijten wil het geheel enigszins aan elkaar blijven hangen. Nu is dat niet zo erg, maar alle voorbereiding en wat er omheen hangt kost altijd het meeste tijd en vooral heel veel pecunia.Het is toch triest dat in de huidige moderne tijd een pot latex met een kleurtje gewoon zomaar even 45 euro moet kosten. Of dat rolletje behang van glasvezel…. € 40,-!!! En dan heb ik het nog niet over de rollen behang met een motiefje of de lijm die je nodig hebt om de zooi tegen de muur aan te plakken. Slechts 3 banen krijg je uit een rol met motief en zo’n rol kost dan gewoon even 25 euro. Maar goed, het zit op de muur (na heel veel vijven en zessen en ook wel wat gvd’s).

En dan komt het inrichten. Gelukkig heb ik daarvoor een eega, die daar veel meer kijk op heeft dan ikzelf, maar over een paar essentiële zaken, daar wil ik wel inspraak over hebben. Zoals de tv of de verlichting maar voor de rest heb je als man weinig in de melk te brokkelen.

En toen we toch bezig waren… hebben we gelijk de keuken maar afgemaakt. We hadden tenslotte al een jaar lang een gedeeltelijk van behang ontdane muur waar we tegen aan konden kijken. Er komt nog een nieuwe tafel in en ook de stoelen zullen op termijn moeten wijken maar de basis is nu zoals het hoort. Klaar dus. Had ik gehoopt…. er moet nog een kast gemaakt worden voor alle kleding die de familie rijk is en daarvoor is er nog een klus maar die heb ik uitbesteed. De schuur in de tuin moet namelijk voorzien worden van een nieuwe vloer en dat is geen sinecure…. daarvoor moet het hele bouwsel uitelkaar worden gehaald en na het storten van de betonvloer weer worden opgebouwd (met een paar wijzigingen). Maar dat is voor een volgend verhaaltje.

En het resultaat van de verbouwingen tot nu toe…. ’t mag er zijn (al zeg ik het zelf). Kijk maar naar de foto’s.