Cobalamin straightfrom.nlEen van de bijverschijnselen van mijn diabetes is dus een tekort aan vitamine B12. Ik denk zelf dat het een van de bijwerkingen is van die vermaledijde Metformine. En ik zou ik niet zijn als ik niet eens wat ging grasduinen op het internet om wat meer te weten te komen, over de oorzaak en over de behandeling.

Via Twitter vond ik Henk de Jong, die ook al aardig wat had opgezocht. Op zijn site (dat kan beter, dat kan mooier) staat een shitload aan informatie waar je echt wat aan hebt.  Ik ga dat allemaal niet herhalen hier, digitaal papier is duur tegenwoordig. Lees het zelf maar.

Deze groepering heeft ook voldoende informatie om je even bezig te houden. De site is wat beter dan die van Henk, maar ze vragen dan ook om donaties. Leesvoer hier.

Uiteraard staat er ook veel op Wikipedia, de vraagbaak van het internet . Moet je alleen wel weten hoe de officiƫle term luidt.

Waar ik wel achter ben is dat je je behoorlijk kut voelt zonder die B12. Moeie benen (en dat in een huis met veel trappen), spierpijn op de gekste plekken en last van tintelingen in mijn handen en voeten. Ach, janken heeft weinig zin dus aanpakken maar. Ik ga mijn huisarts maar (weer) eens vragen om injecties.