Olympische ringenSochi (of in het Nederlands Sotsji), een onbekende plaats ergens in het land van Gaspoetin (leuk hé, die verwijzing naar die would-be tsaar door het samentrekken van zijn naam en het chantagemiddel zelf), de Heerser. Volgens Wikipeda is het de belangrijkste Russische badplaats en wordt ook wel de “Russische rivièra” genoemd. Voor mij staat de naam echter symbool voor alle corruptie en bobo gedragingen die je maar kan verzinnen.

Niet de sporters hoor, die snap ik wel. Hoewel ik het in het kader van de homorechten (wat een gezeik, homo, hetro, bi wat maakt het uit) heel gaaf vind dat juist nu vlak voor de spelen die schaatser uit de kast komt. Nee, mij gaat het om alle figuren die ook maar enigzins op kosten van een ander kunnen reizen en verblijven. Want, hey… de wintergames zijn daar-o. Onze Koning, de Minister President (waarom met hoofdletters?) en alle sportbestuurders die vroeger in de politiek zaten en zichzelf nu een leuk baantje hebben toebedeeld (Hé Camiel, ouwe rukkert. Hoe is tie?).

Gezien de homorechten situatie, Hell, gezien de mensenrechten die daar gehanteerd worden door vrindje Gaspoetin is het nu niet direct een land waar je mee geassocieerd wilt worden lijkt mij. Maar toch gaat, in tegenstelling tot vele andere landen, het hele circus van graaiers en nietsnutten weer op reis. Van Koning Willem had ik eigenlijk niet veel anders verwacht. Die was vroeger al te stom om een Nederlandse school af te maken en heeft in de directe familie natuurlijk nog wat ervaring met onderdrukkers en uitbuiters van een volk. Maar al die anderen? Gaan ze soms leren hoe ze in Nederland nog beter schijt kunnen hebben aan wat de bevolking nodig heeft? Wat moeten ze daar, behalve zichzelf zoveel mogelijk in de picture spelen en vooral te laten zien hoe belangrijk ze wel niet zijn.