De huidige minister van verkeer en waterstaat hebben we het dan over, laat er geen misverstand over bestaan. Wanneer je deze 37 jarige hoort praten in zijn slepende Limburgse accent zou je het wel denken. Maar daar schuilt bij deze polifriek juist het gevaar. Want volgens mij is deze knaap uit het zuiden des lands erg slim bezig. Boerenslim, dat dan wel weer.

Nadat hij een erfenis van zijn voorgangers, of waren het zijn ambtenaren?, had ontvangen inzake de door het volk (wat ook hij geacht wordt naar beste kunnen te vertegenwoordigen) verfoeide kilometerheffing is hij er voortvarend mee aan de slag gegaan. Want, het zou er komen. Allerlei argumenten zijn er verzonnen door Camiel en zijn vazallen om ons, domme automobilisten, te overtuigen dat het zo toch maar beter zou zijn. Iedereen een kastje en de spitsrijders betalen meer.

Ook Camiel is niet achterlijk. Natuurlijk voelde hij op zijn klompen (dragen ze die eigenlijk in Limburg?) aan dat dit wel eens de druppel zou kunnen zijn die het volk in revolte zou brengen. Want het gemor onder de bevolking die zwicht onder de haagse idioterie klinkt steeds luider. Maar goed, Camiel en de Kilometers. Een wetsvoorstel is ingediend, met heftige straffen (want 18.000,- euro’s is best heftig hoor) voor het niet functioneren van de door het rijk bedachte technologie. En dan komt het, het politieke gedraai…..

Wanneer het volk zich niet kan vinden in de kilometerheffing gaat het niet door poneerde Camiel in de media. De kranten blij, de ANWB blij, enquêtes gestart.  Geheel volgens Camiels plan begonnen toen natuurlijk zijn collega polifrieken te gillen dat het volk daar helemaal niet over ging! Nee, dat waren zij, de bevolkers van de tweede kamer… de door god verkozenen die al tijden volledig het spoor der ratio bijster zijn.

Slim hé van die Camiel. Niet hij is verantwoordelijk, maar die sukkels die in de kamer zitten en heel hard riepen dat het volk daar niet over te beslissen had. Dus kan Camiel straks met een gerust hart beweren dat hij niet verantwoordelijk is voor weer een aanslag op onze bankrekening en net als de eerste der polifrieken zijn handen in onschuld wassen. Zo heeft hij toch nog profijt van die goede christelijke opvoeding.