Mijn geliefde en geadoreerde eega heeft in haar haast te reageren op een geweldig leuke functie de reactie dan maar via mijn twitter account geplaatst (password van haar eigen account wegens ongebruik niet paraat, maar wel in de “ik wil, ik wil het en het zal” mode).

Sinds die tijd ben ik onschuldig follower van de bewuste recruiter, die er vrolijk op los twittert, en daarbij ook nog blijk geeft van inventiviteit, creativiteit en ook wel een beetje tunnelgeoriënteerdheid (wow… dat geeft punten op wordfeud). Ze geeft ook een mening (voor zover je dat kunt in die paar karakters op twitter) over een poll op facebook over de wensbaarheid van salarisvermelding in een vacaturetekst. En komt dan met de afgezaagde eenzijdige werkgevers smoes…. Als de functie, de sfeer en de mensen etc. dan is het salaris van ondergeschikt belang….

Ja, je moet lol kunnen hebben op je werk, en je werk moet iets zijn waar je zelf bevrediging uit haalt maar….. je werk dient ook iets op te leveren (kapitalistisch systeem hier-o). Iedereen, behalve enkele uitzonderingen, meet zichzelf er, meestal zakelijk, aan af: Cash, cool hard cash. Vandaar dat “Show me the Money” voor mij sinds ik die verdomde film (jankzooi, chickflick) moest kijken van mijn lief een soort van stokpaardje is geworden.

Als ik een voorstel beoordeel, als ik een sponsorcontract voorleg, als ik praat over advertentie campagnes, over producten, over plannen, over eigenlijk alles…. Show me the Money! Maak het concreet, wat staat er onder de streep. Waar zit de trigger en wat is uiteindelijk de waarde.

Daarnaast, salaris is een waardering, voor de zwaarte van de functie, voor het aanzien van de functie binnen de organisatie, voor het werk dat je verzet, voor je inspanningen etc. De hoogte van een salaris is wat mij betreft dus niet alleen een indicatie van de hoeveelheid maand die ik aan het einde van dat salaris overhoud, maar ook een psychologische factor.

Je ziet dat je van alle films wel iets kan oppakken, al is het alleen maar een gevleugelde kreet om aan te geven dat je een discussie geconcretiseerd wilt hebben.