Mogen wij eventjes voorstellen... Sheldon. Sheldon Cooper. 

Sheldon is de roepnaam van onze nieuwe funcar, de knakenauto voor de jongens. Hij is uit 2005, heeft maar een 1.6 liter motor, maar wel 5 versnellingen en ook nog eens 116 PK.

Misschien dat ik het even moet uitleggen. Sinds de oudste een rijbewijs heeft kopen wij (ja, we zijn gek) een barreltje voor de heren zodat ze ook een autootje hebben om mee te leren rijden en wij ze niet meer als taxi overal heen hoeven te chauffeuren). Klein en goedkoop is hier het devies maar wel veilig. De vorige (Madame Clio) kwam niet meer door de APK zonder er kosten voor te maken dus die gaat binnenkort de eeuwige olievelden op via Chiel (die optreed als Petrus voor slopers) van den Braak.

Maar, deze MINI is toch wat anders. zowel Nieke als ik werden vrolijk van het bakje. Blij. Het is echt een leuk ding om in te rijden en om naar te kijken. En, hij is verrassend compleet. cruise control, radio met CD speler, een soort van boordcomputer, 5 versnellingen, prima stoelen, en ruim. Echt ruim. Er zit zelfs nog een gereedschapsset in voor de lekke banden.

Maar, er zitten ook wel wat dingetjes aan Sheldon. Zijn blanke lak begint melaats te worden. Het lijkt wel of hij heeft gedoucht met Agent Orange – overal schilfers. De radio heeft een prima geluid, maar geen ApplePlay of zelfs maar een carkit. 

Omdat we (vrouw, kinderen en ik ook) best heel happy worden van Sheldon hebben we besloten dat we van Sheldon een project gaan maken. Langzaam maar zeker willen we Sheldon gaan upgraden/herstellen. Nieuwe lak (brandweer rood metallic), andere radio (2din met achteruitrijcamera en ApplePlay) en een complete verlanglijst bij Ali Express voor grappige leuke dingen. Eventueel overweeg ik ook een kleine power upgrade door de nokkenas te vervangen (rustig, dat laat ik de specialist wel doen) en de software wat aan te passen.

Voor dat ik dat allemaal ga laten doen eerst maar eens een grote beurt en de APK. Dan ga ik eens kijken wat er allemaal mogelijk is aan leuke aftermarket upgrades (regensensor, led, programmeerbare dingen).

Tot die tijd is het vooral dik genieten!