Van god los, een mooie uitdrukking voor de hele kliek die namens u en mij het land zouden moeten regeren. Ja, zouden moeten. Want op enige daadkracht heb ik het clubje niet betrapt, behalve dan het vervolgen van mensen die een andere mening uitdragen zoals die mislukte, en zeker niet grappige cartoonist.

Ik vindt het zo jammer dat de problemen die in Nederland bestaan niet gewoon worden opgelost door de mensen die wij hebben verkozen (en betalen) om juist dat te doen. Hoe komt het toch dat ik steeds meer het idee heb dat ik in een politiestaat leef, waar eenieder die probeert zich aan de regels te houden wordt genaaid? En ieder die overal schijt aan heeft, of alleen maar voor No. 1 zorgt zijn goddeloze gang kan gaan.

Het is zelfs zo, en volgens de correcte media moet ik me daar diep voor schamen, dat ik voor sommige standpunten van de PVV (dat clubje van dat rare cherubijntje uit het verre zuiden van ons land… die geblondeerde) sympathie begin op te vatten. Want hij heeft gelijk, dit is niet meer mijn Nederland.

In mijn Nederland kan een clubje onwelwillende (want waar ze origineel vandaan komen boeit me niet, evenmin welke achtergrond ze hebben) niet een hele wijk of een stad terroriseren, in mijn Nederland wordt het geld van ons allemaal niet verspild aan zinloze projecten (integratie, kanswijken, JSF, etc.) en in mijn Nederland bestaat er geen politieke elite. En ik denk dat het probleem van Nederland in het laatste te vinden is, onze politieke elite.

Slechts 5% van de Nederlanders houd zich actief bezig met Politiek. Waarom is dat zo, en wie zijn die 5% die zich daar mee bezig houden. Zijn dat de baantjesjagers? Want het betaalt dan wel niet zo goed als een directeurschap van de NUON, maar zo snel zie ik de gemiddelde polifriek daar geen directeur worden. Is het te doen om aanzien? Dat kan dan hoogstens onder gelijken zijn, want de man en vrouw van de straat zouden over een polifriek heenstappen als ze een hartaanval kregen voor hun voeten. Ik denk dat de gemiddelde polifriek er gewoon zit om op een eenvoudige wijze een berg poen op te scheppen en daarbij zichzelf nog een beetje belangrijk kan voelen.

Mijn oplossing (want zeiken mag alleen als je denkt het probleem ook op te kunnen lossen) is redelijk eenvoudig. We halveren de regels, gooiden alle ministeries en aanverwante clubjes op een hoop en pikken alleen de werkers eruit. De rest van de zooi…. Opdoeken! Ben je crimineel en wordt je gepakt dan heb je een probleem. We hebben behoorlijk wat rottige klussen die door machines gedaan worden, die kan jij mooi gaan doen. Ben je manager bij een ministerie of publieke dienst? Bewijs eens (in maximaal 1 A4tje) dat we je nodig hebben. Zo niet… Wieberen! En ben je verkiesbaar? Maximaal voor 2 termijnen van maximaal 4 jaar. Daarna ga je maar wat nuttigs doen, geen wachtgeld of zoiets, want je wilt je land toch dienen? Daar horen offers bij. Nieuwe regels die je wilt maken worden eerst voorgelegd aan het politieke internet forum, waar iedereen die een sofinummer heeft erover mag stemmen. Is dit voorstel goed? Ja of Nee. Bij Nee een veld met eventueel een reden en pas invoeren als meer dan 50% Ja heeft gestemd.

Wat denkt u, zou het enig soelaas bieden? Ik vermoed van wel, het zal wel een hoop gelazer geven in het begin met al die nieuwe werklozen, maar als het stof is opgetrokken hebben we weer een Nederland terug waar de wet wordt gehandhaafd en waar je prettig kan wonen, zonder alle excessen die we nu hebben.