Je zult wel denken, wat een filosofische titel. Da’s toch nix voor die lompe boer, maar toch, ook ik ontkom zo heel af en toe niet aan de mijmeringen die op een onverwacht rustig moment toeslaan. Terwijl de kinderen zitten te schateren om een film (Marmaduke, een aanrader) denk ik na over het lijstje van goede (en minder) goede voornemens, over wat er volgend jaar op me afkomt en over de algehele dagbesteding.

Zo schiet me te binnen dat straks von Knippenstein komt, een geëxporteerde Amsterdammer die bij zijn hobby (Ouwehoeren) een beroep heeft gezocht (kapper). En die heb ik erwtensoep beloofd, je weet wel… die soep waarvan ik het recept ook hier heb gepubliceerd. Dat wordt weer een ochtend achter de pannen (want het past namelijk nooit in maar één pan!!).

Maar, Er zijn meer zaken die door het dikke betonnen schild voor mijn kop schieten, zoals de priemende gedachte dat het heel vervelend kan zijn zo’n bunker voor je kop te hebben als er een liedje van de Dijk al tijden door probeert te schieten, maar door die barricade er gewoon maar niet uit wil. Ik denk dat het een van de meest trieste liedjes is die deze fabuleuze groep ooit heeft gemaakt, “het is donker in de stad”.

Natuurlijk zijn er de luxe problemen die zich ook opstapelen, welke baan moet mijn eega accepteren van de aanbiedingen die haar zijn gedaan door potentiele werkgevers, of moet ze toch nog even wachten op de uitslagen van de laatste ronde sollicitaties? Het heeft vooral te maken met geld en prestige, zo’n beslissing…. Maar ook vrije tijd, de te verwachten werkdruk en de secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden spelen hier een rol, evenals de afstand die dagelijks in de file gekropen dient te worden. Wat mij het belangrijkste voorkomt is de klik die je hebt met een potentiele werkgevert en vooral of je het gevoel hebt dat je er gelukkig zal zijn. Want je zit er toch maar het grootste deel van de dag. Natuurlijk speelt ook nog een rol welke werkgevert de mooiste gadgets heeft voor mij ;-).

Ik wil zo ook nog een recept gaan proberen dat ik in de fameuze allerhande van die grootgrutter (ja, die op de kleintjes zou letten) heb gevonden. Het ziet er geweldig lekker uit en is volgens mij niet al te moeilijk om te maken. Nou ja, als dit stukje af is zal ik eerst eens gaan roeren in de erwtensoep en daarna kijken of ik nog fut heb om dat andere ding te maken.

Eigenlijk zou ik ook nog een nieuwe externe harddisk moeten gaan kopen bij mijn favoriete shop. Alweer een nieuwe zal je denken… Ja, want zoals jullie weten heb ik tegenswoordigs een heus media systeem aan de muur hangen en laat me je vertellen dat die films en series in HD kwaliteit een giga (letterlijk) aan diskruimte vreten. De terabyte die eerder is aangeschaft nadert de status van heel erg druk (vol mag toch niet meer sinds Pim?). Vandaar dat ik mijn zinnen heb gezet op een 2,5 terabyte diskje. Ik heb alleen even geen zin om helemaal naar die winkel te rijden met al die malloten op de besneeuwde wegen.

Als ik dit een terug lees heb ik het eigenlijk razend druk, in mijn hoofd maar ook in de praktijk. Want ik moet ook nog de dia’s scannen (ja, een begin is gemaakt en het resultaat is redelijk tot goed), iets lunchen want het ontbijt heb ik weer eens overgeslagen, even gaan roken (de beste Nederlandse kwaliteits sigaren die je per post kan bestellen) en de stoep sneeuwvrij maken. Ik ga er maar eens aan beginnen……