Zo beste lezers en lezerinnetjes, het word tijd dat ik mij eens op een serieus onderwerp ga storten. Nu weet de gemiddelde lezer van mijn blog dat ik dan meestal grof en vooral ongenuanceerd met hagel ga schieten, maar deze keer is het stukje wat meer bedachtzaam.

Een ieder die mij kent weet dat ik niets van goede doelen, en dan met name de organisaties die daarachter zitten, moet hebben. Zie bijvoorbeeld de laatste Quote waarin haarfijn uit de doeken wordt gedaan hoe een select gezelschap multimiljonair is geworden door het exploiteren van goede doelen.  Jammer genoeg ben ik reëel genoeg om in te zien dat het wel heel scheef zit in de wereld en dat er ruim voldoende ellende is die je niemand gunt. Maar hoe dan te acteren om toch een bijdrage te kunnen leveren aan  een verbetering van de wereld?

Nou, dat kan je dus op veel verschillende manieren doen. Door je ideeën beschikbaar te stellen aan een clubje mensen die wel weten dat het geld er niet is voor hun strijkstok, die daadwerkelijk net zo denken als ik. Elke euro gaat naar het project! Vandaar dus dat ik jullie opmerkzaam wil maken op het volgende gebeuren, en wanneer je beschikt over onverhoedse talenten kan je ook nog spontaan opteren om een kosteloze bijdrage te leveren.

Ik verwacht dat jullie je allemaal inzetten voor dit project, want het is de moeite waard, of zoals ze het vroeger al fijntjes uitdrukten: Geeft met Gullen Hand!

http://www.wereldhulporganisaties.nl/project/gambiadag-2011