kikker prinsPrins Pils krijgt promotie. Koning Willem Alexander zal het zijn. Omdat hij uit de juiste baarmoeder is gekropen. Niet omdat iemand hem ooit heeft betrapt op enige intelligentie of iets anders wat hem in staat zou stellen wat toe te voegen aan het Nederlandse leven, behalve dan zijn spraakmakende blunders.

Nu weet iedereen dat ik geen fan ben van het instituut Koninklijk Huis, maar zelfs wanneer ik dat (probeer) weg te vlakken uit de vergelijking blijft voor mij staan dat ik geen vertrouwen heb in deze knakker.  Alleen al dat hij van jongs af aan afgeschermd is voor de samenleving, zich nooit zorgen heeft hoeven maken over zijn opleiding (want wanneer je op school slechte cijfers haalt sturen ze je gewoon naar Wales voor een iets andere cursus), nooit heeft hoeven sappelen voor een mager loontje, zelfs in militaire dienst (omdat hij net als Opa zo’n uniform wel geil vind staan) apart behandeld wordt, dat alleen geeft mij al het gevoel dat je niet deugd voor de taak die je te wachten staat.

En nu kan ik natuurlijk ook heel flauw gaan doen en iets gaan roepen over de Duitser die ons gaat regeren, maar dat is zelfs voor mij te laag gegrepen. Ik ben blij dat we die Argentijnse hebben geïmporteerd om aan de hele poppenkast nog wat flair en wat cachet te geven en ik vermoed dat zij hem wel zal behoeden voor de grootste blunders die, naar ik inschat, hij anders wel zou maken. We zullen zien wat ervan gaat komen, maar ik verwacht eigenlijk niets dan…..