Of te wel de story van René en zijn lieftallige, doch vasthoudende eega. Wat is de story dan? Nu best lezerspubliek, die story is als volgt.

De hond van René, we zullen haar M. noemen ivm de anonimiteit, word al iets ouder en dus rustiger. Dat is een beetje tegen het zere been van haar bazin, de betreffende eega, die juist wel gecharmeerd was van de rare capriolen van M. Daarom, en natuurlijk nog vele andere redenen had zij haar zinnen gezet op een pup. Niet zo maar een pup. Neen, het moest een Beagle worden. U weet wel, zo’n eigenwijs beest die over de eigen oren struikelt en de godganse dag niet luistert naar welke baas dan ook.

René echter had geen zin in een pup, en zeker niet in een beagle, om alle redenen die een man daarvoor kan aanvoeren. “We zijn eindelijk zover dat we de kinderen een beetje onder controle hebben.” “We hebben al een complete dierentuin, en daar is onze luxe doorzon woning niet voor gebouwd.” En meer van dergelijke uitspraken werden gedaan.

Jammer genoeg rekende René in deze buiten de waard, of te wel buiten de volharding van zijn eega. Deze dame hield het tenslotte ook al tijden met hem uit en wist derhalve dat zijn kleine hartje werd omsloten door een ruwe bolster. Vandaar dat zij mij heeft betrokken in haar snode plan om René alsnog overstag te laten gaan (ja, hij is een fanatiek recreatie zeiler).

Onder het mom van een gezellig bakkie hebben wij ons derhalve deze avond in hun luxe stolp vervoegd, met medeneming van onze aanbiddelijke chocoladebruine pup Kluivert. Terwijl René manmoedig probeerde zijn frikadel (die 50 jaar geleden werd uitgevonden maar slechts kortgeleden geproduceerd) naar binnen bleef schuiven werd hij toch overmand door onze hartensmelter Kluivert die snel een plaatsje wist te bemachtigen op zijn schoot. Na slechts een enkele blik in de groene puppy ogen wist René zich verslagen en keek mij verwijtend aan.  Ai, weer een kerel waar ik geen zware shagjes meer van kan pikken realiseerde ik mij. Gelukkig weet ik dat een echte vent zoals René zich realiseert dat die andere kerel ook al geen nee kan zeggen tegen een vrouw, geconditioneerd als hij is door een jarenlang huwelijk.

Dus, René van harte gefeliciteerd met de overwinning van je eega, ik zie je snel tijdens het uitlaten. Vergeet je niet de shag mee te nemen?