Ik zei nog zo: "Geen Bommetje!"
Ik zei nog zo: “Geen Bommetje!”

Ja, je leest het goed. De arrogante hufters staat er. En dat meen ik. Wederom weten de heren en dames politici in Almere zich te verzekeren van weer 4 jaar ongebreidelde machtswellust en megalomane projecten, ten koste van de kiezer die hun massaal heeft uitgekotst! Je kan het er mee eens zijn, of niet, maar de kiezers van Almere hebben, uit moedeloosheid en afkeer van de gevestigde orde, wederom de PVV tot grootste partij van Almere gekozen (9 zetels), met op flinke afstand de ingedutte “omdat ik niet weet op wie ik moet stemmen” D66 (mager zesje) kliek. En wat gebeurt er nu voor de tweede keer? Ja hoor…. de fatsoensrakkers die zichzelf zo bijzonder geslaagd vinden schijten een volle laag op de democratie en gaan lekker zelf weer besturen. Zonder de winnaar van de verkiezingen. Want, hé…. die kiezers weten toch niet waar ze mee bezig zijn.

Almere krijgt een college van maar liefst 5 partijen, die je alleen in verkiezingstijd op straat ziet. D66, PvdA, Leefbaar Almere, SP en CDA. Diezelfde PvdA die al jaren lang allerlei ongein financiert ten koste van de gemeentelijke begroting, Leefbaar Almere die ooit is opgericht om het betaald parkeren tegen te houden en daar direct na het plaatsnemen op het pluche afstand van nam, de SP die nog nooit wat heeft gedaan behalve dan de slechtste speech in de historie van de gemeenteraad af te steken ten tijde van het pomp debacle van Jorritsma en het CDA…. ach, die fluiten ook een leuk deuntje mee met de windhanen en zijn in ieder geval klassementsleider in het aantal naar huis gestuurde wethouders.

Een gotspe is het. Met dank aan, weggestuurde en -gestemde, oud wethouder Peeters. De, naar mijn mening, verpersoonlijking van wat er allemaal mis ging, en gaat, in Almere. Die door scheidend burgemeester Jorritsma is ingevlogen om “de schade” te beperken voor het establishment.

Keihard schijt hebben aan de wil van de kiezers die jullie helemaal niet wilde hebben. Nee, die wilde een college van PVV en D66. Een college dat de meerderheid heeft in Almere, een ruime meerderheid. De rest van jullie baantjesjagers en stoelverwarmers hoefden we niet. En toch steken jullie wederom je smoelwerken al glibberend en kruipend als verse maden in een biobak weer boven je steen uit. Jullie konden de kiezers niet overtuigen en via slinkse wegen gaan jullie diezelfde kiezers weer jullie verouderde en verafschuwde stokpaardjes door de strot douwen. Schande, ga jullie schamen stelletje opportunistische zelfkickers!