TegenpartijTijd voor een nieuw Burgerinitiatief, Welkom op het nieuwe hoofdkwartier van de NeoTegenpartij…….

Neo van nieuw, en waarom zou je zelf iets slechts verzinnen als je een goed idee kan jatten? En Tegenpartij, zoals die door de heren Jacobse en van Es ooit is opgericht. Ik weet nog goed dat ik op zondagavond een trein vroeger pakte naar dat vervloekte en verguisde instituut Saint Louis (waar ik wegens onhandelbaarheid was geparkeerd) om geen minuut van de uitzendingen te missen. Dat ik een trein vroeger pakte dan nodig mag een bijzondere hulde blijken aan het genie van de heren van Kooten en de Bie. Dat de door hun verzonnen types nog in het geheugen gegrift staan, en sommigen nog immer bijzonder actueel zijn, is de volgende veer in de reten van voorgenoemde  heren.

Maar goed, ingegeven door de spontaan ingetypte commentaren van de Dhr. A.H. te Almere op mijn facebook pagina overweeg ik serieus gebruik te gaan maken van de democratische wegen om alsnog het partijprogramma van de toenmalige Tegenpartij in te gaan voeren. Weliswaar overgoten met een nieuw sausje om Henk en Ingrid te charmeren en om het charme van de partij naar anno nu op te waarderen, maar in de basis gewoon de Tegenpartij. Dan weet je namelijk precies waar je aan toe bent en dat er een rasechte vrije jongen aan het roer des staats zal staan. Europa zal ons aan de reet roesten en al het geld is al aan de enige echte authentieke Nederlanders besteed, dus waarom zou je je nog druk maken om die toevloed van nieuwe inwoners? Belasting betalen doet men alleen wanneer dat echt niet anders kan en “ikke, ikke en de rest ken stikke” is het motto van onze samenleving. Dat motto wijkt niet zoveel af van de huidige praktijk, dus een echte wereldschok zal het niet opleveren, hoogstens transparantie want we komen er dan gewoon voor uit.

De miljarden die wij uit de grond pompen aan gas worden eerlijk verdeeld, de pensioenpotten worden per direct verdeeld en op de rekening courant gestort. Ambtenaren zijn niet meer nodig, het koningshuis kan weg (want we hebben dan toch meer geld dan hullie), we heffen Nederland gewoon op.

Misschien dat we nog iets aan het partijprogramma moeten schaven, maar de belangrijkste stellingen die wij hebben georven van de originele tegenpartij zullen zeker blijven bestaan, “(de miljoenen van de pensioenen, de miljarden van het gas,) Geen gezeik, iedereen rijk, en in zijn sas” en “Nergens geen maximumsnelheden! Honderdtwintig? Dat rijden wij al in z’n achteruit!”. 

Dus kom op, Samen met z’n allen voor ons eigen!

PS. geheel tegen mijn gewoonte in zal ik de comments voor dit stukje openen om uw mening (niet dat die er toe doet in ons programma) te vernemen.