De mussen vallen uit de dakgoot van de hitte, dus de zin om uitgebreid in de keuken te staan ontbreekt. Geen nood, met dit eenvoudige recept ben je snel klaar. Enigszins op de Mediterraanse keuken geïnspireerd, dus gegarandeerd lekker. Ik serveer er een Griekse salade bij, of een salade Marocaine, maar dat staat je vrij. Gewoon een Turks brood om dit in te scheppen is ook een heerlijke oplossing. Iets verderop op mijn blog vindt je trouwens mijn versie van Cacik, dat past perfect bij dit gerecht.
Ingrediënten
- 500 gram gehakt (½ rund / ½ lams)
- 2-3 uien in halve ringen
- 2 paprika’s in dunne reepjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapuree
- 3 (minimaal) teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel pul biber
- zout & peper naar smaak
- 100 ml bouillon (rund)
- olijfolie
Bereiding
Zoals beloofd, lekker makkelijk. Je begint met de oven voor te verwarmen op 180°. In een grote kom meng je vervolgens het gehakt, de kruiden, fijn geperste knoflook, tomaten- & paprikapuree. Voeg vervolgens de ui, paprika en de tomatenblokjes toe en kneed het mengsel nog eens goed door. Smeer de ovenschaal in met wat olie en verdeel het mengsel in de ovenschaal. Giet de bouillon en een beetje! olijfolie erover en meng dit nog even lichtjes door. Verdeel de massa mooi in de ovenschaal.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif in de oven. Na 3 kwartier tot 50 minuten controleren en de aluminiumfolie verwijderen. Leg bovenop wat schijfjes citroen en wat reepjes paprika en zet terug in de oven voor nog een kwartiertje bakken. Serveren met wat verse peterselie als garnering.
Als variatie kan je in ook na de eerste bakperiode het mengsel eerst rijkelijk bestrooien met jonge kaas (of oude, dat moet je zelf weten) voordat je de garnering aanbrengt. Anyway, eet smakelijk!