Omdat ik geen zin heb om te koken ga ik er maar weer eens over schrijven. Een geweldig recept voor als je weet dat je lui bent of voor de volgende dag vooruit gaat koken….. Is wel voor meer personen dan 2, maar ach, de restjes zijn ook erg lekker!

Ingrediënten:

8 rode paprika‘s, 4 tenen knoflook, 2 uien, 3 eetlepels paprikapoeder, 4 eetlepels bouillon (gewoon van een blokje), 600 gr. kipfilet, 500 ml crème fraîche, chilipeper, halve theelepel biber (voor de authentieke Turkse smaak), zout en peper.

Bereiding:

Zet de keukenmachine klaar met het juiste hulpstuk (ikzelf gebruik de reepjessnijder ;-)). Zet een (geëmailleerde) pan met een beetje goede olijfolie vast op een laag pitje. Paprika onthoofden, zaadjes eruit en in de keukenmachine. Uien ontvellen en ook in de keukenmachine, knoflook zelf even uitpersen. Dit geheel in de pan samen met de bouillon en kruiden zachtjes laten pruttelen. Snij de kipfilet in reepjes of kleine blokjes. Zout, peper en paprikapoeder (en als je wild bent een theelepel gemberpoeder) over de kip en even aanbraden. Doe ook dit in de pan en laat een uurtje stoven (hier kan je het geheel natuurlijk ook in de oven schuiven, op 90 graden en een tijdje langer laten staan). Crème fraîche toevoegen en weer warm laten worden. Chilipeper toevoegen.

Erg lekker met witte rijst (iedereen aan de rijstkoker) of met aardappelpuree. Eet smakelijk