eindelijk is het dan zover, voor zover het nog niet helemaal duidelijk was heeft nu ons “democratisch” gekozen bestuur zich volledig in de inhalige kaart laten kijken. Het verhaal stond in de Donald Duck voor volwassenen, de krant van wakker Nederland die ons tegenwoordig ook al via de TV weet te bereiken voor het betere indoctrinatie geweld (maar dat is weer een ander verhaal). Het gaat hier over de roofridders en hun vazallen, of te wel De Nederlandse Staat en de door haar benoemde beambten.

Want wat blijkt, de jongens en meisjes van het betere staatsruif graaien komen niet uit met hun centjes. En dat is natuurlijk niet omdat er miljarden nodeloos over een balk geflikkerd worden of omdat we een land zijn met voor elke hondendrol een ambtenaar hoor. Nee, dat is omdat er een crisis is, of zo willen zij ons nochtans laten geloven.

Dus betalen wij als Nederlanders weer de rekening van het spilzuchtige volkje dat resideert in Den Haag en deze keer hebben ze het vast bekend gemaakt. Wij gaan fors meer betalen voor de overtredingen die wij begaan. We overtreden dan natuurlijk wel de regels die datzelfde volkje heeft gedefinieerd om zoveel mogelijk van hun vriendjes een baantje te bezorgen. Maar dat is nog niet het ergste, nee het allerergste is dat iets verderop in die krant het volgende artikel melding maakt van het feit dat de blauwe brigade van belastinginners driekwart van hun tijd achter een bureau spenderen om de administratieve rompslomp die veroorzaakt wordt door de handhaving van al die onzinregeltjes te verwerken.

Nu ben ik een voorstander van politie, en daar bedoel ik niet de organisatie mee die heden ten dage wil doorgaan voor politie, maar meer de mensen op straat die dagelijks geconfronteerd worden met allerlei absurde idee├źn die voortkomen uit de management lagen en de politiek en toch nog de kracht en wil hebben te proberen u en mij zo goed mogelijk te beschermen tegen ongewenste praktijken en ons bijstaan in onze tijden van nood.

Wat er nu gebeurt is gewoonweg de ultieme verkrachting van onze rechtsstaat. Diezelfde mensen waar wij verwachtingsvol naar opkijken wanneer we geconfronteerd worden met de criminele uitwassen van onze maatschappij worden nu ingezet als boeman om de schatkist van het lekke staatsschip toch te vullen met allerlei onzin bekeuringen. Zodat zij zeker geen tijd meer zullen hebben om de burgers te beschermen en te dienen, wat velen onder hun toch als hun primaire taak zien.

Zo helpt dus de politiek en haar uitwassen ons land volledig naar de kloten.