humorIeder die mij kent weet dat ik vaak mijn (ongepaste) gedachten zonder tussenkomst van welke remming dan ook uitblaat. Soms, heel soms, weet ik mijzelf enigszins in te houden. En dat is maar goed ook. Maar toch… ze blijven dan knagen, die gedachten, ze staan tegen mijn huig te schoppen om alsnog losgelaten te worden op de, meestal totaal onschuldige, toehoorder. Als experiment heb ik besloten ze maar eens aan het digitale papier toe te vertrouwen om aldoende mijn slachtoffers te beschermen tegen mijn vreemde gevoel van humor. Ik hoor nu al de verzuchtingen van velen: “Dat zou je meer moeten doen.”

De Neef:

Hij zit tegenwoordig in de diamant handel. En daar moet ik hard om lachen met mijn verwrongen gevoel voor absurde humor. Een halve Surinamer die in de diamanten doet. Elke keer wanneer ik hem zie wil ik eigenlijk vragen of hij nu besneden is. Of de lichtere variant… of hij nu ook op vrijdagavond naar de sjoel moet…. Tot op heden heb ik het binnen kunnen houden, niet op z’n facebook pagina gezet maar het kriebelt ongelooflijk. Oh, en voor jullie allemaal komen blaten…. dit heeft geen moer met discriminatie of antisemitisme te maken.

De mondhygiƫnist:

“U heeft wel diepe pockets meneer” sprak het wicht tot mij. Op het puntje van mijn tong lag het antwoord “Gelukkig maar, anders kon ik jouw tarieven niet meer opbrengen.” Ik heb het niet gezegd, maar het koste de grootste moeite. En gelukkig maar want ik ben best blij met mijn huidige tandartsenpraktijk gevuld met studenten. En iedereen weet dat tandartsen bij de uitreiking van hun bul hun gevoel voor humor moeten inruilen tegen een aanbetaling op de nieuwe, voor gatenvuller en bekplamuurders verplichte, Porsche. Die studenten niet hoor…. die zijn nog best vrolijk wanneer je ze op donderdagochtend treft tenminste, want maandag zijn ze chagrijnig, allemaal.

En dan als laatste… een losse, die opkwam bij het douchen, naar aanleiding van een conversatie met een kankerpatiente die net het bericht terminaal te horen had gekregen…..

“En toen zei de dokter “U gaat dood mevrouw”.” En ik dacht direct: “Heb je ‘m niet verteld dat hij ook doodgaat? Het verschil zit ‘m alleen in de tijdsduur hoor”. Bijzonder ongepast…. maar wel mijn eigenste foute humor.