Echt niet. Dit stukje is om jullie te laten meedelen in de wondere wereld van de alternatieve geneeskunst. Zoals velen van jullie weten ben ik lichtelijk gestoord, zowel fysiek als mentaal (maar aan dat laatste kan niets meer gedaan worden). Maar het eerste deel, het daadwerkelijk lichamelijke disfunctionerende deel, daar wordt aan gewerkt.

Nu geloof ik niet in al die hocus pocus zoals je eigen urine als ontbijtje weer naar binnen gieten of het nuttigen van gras als diner. Etherische oliën of kristallen die je helpen tot rust te komen? Bullshit! Maar toch… gedwongen door omstandigheden wil een mens wel eens iets raars proberen. Zo ook ik. Ooit ben ik door mijn vrouw, met een kutsmoes, meegenomen naar een alternatief genezer. Toen ik daar achter kwam ben ik behoorlijk uitgevallen tegen het meisje  ”ben jij nou gek, zo’n goochelaar, ik ben wel ziek, maar niet in mijn hoofd!” (u ziet, toen zat ik nog in de ontkenningsfase).

Hermen (want dat is de echte naam van de goochelaar) was toen net begonnen met zijn praktijk. Mijn binnenkomst aldaar was niet direct ideaal, ik was niet rustig, zat onder de pijnstillers (lekker spul hoor, je hebt nog steeds pijn maar je bent te duf om er iets om te geven) en had net een “discussie” met mijn vrouw gehad. Niet dat hem dat wat uitmaakte, maar het schetst wel mijn state of mind op dat moment. Toen hij me dan ook vroeg om te vertellen wat ik had was ik snel klaar… “Ik heb iets aan mijn bloedvaten, en dat doet pijn. Voor de rest… jij bent toch de goochelaar, vertel het mij maar.” Tja. En dat deed ie dan ook.

Zonder verdere info wist Hermen mij toch aardig te vertellen wat ik had en hoe hij het zou behandelen. Hij had een laser apparaatje om temperatuur te meten en probeerde dat gelijk maar op mij uit (had ik al gemeld dat Hermen een beetje gadget-o-fiel is?). Daarna begon hij wat kristallen (halfedelstenen) in een potje met glazen bodem te gooien en wat onbegrijpelijke uitleg… dit zijn deze stenen en die werken tegen deze kwaal… te geven. Tot mijn verbazing schroefde hij de potjes op wat lampjes en zette de lampjes op mijn hotspots (waar ik had verteld dat het pijn deed). En dan nu het achterlijke…. Hij zette de lampen aan en instant voelde ik de pijn wegglijden. Anders dan dat kan ik het niet omschrijven. De pijn was binnen 2 minuten weg! Voor het eerst in mijn leven. Wat een drama. Zit je toch mooi voor lul als niet gelover in al die alternatieve geitenwollensokken ellende (die geitenwollen sokken heb ik daar trouwens nooit gezien, wel een zooi computers en de laatste gadgets op ict en iphone gebied).

Anyway, het werkte dus. We hebben zelfs een temperatuur meting gedaan na de behandeling en dat scheelde maar liefst 3 graden met daarvoor. Mateloos gefascineerd was ik en Hermen wilde er graag over vertellen. Ondertussen ben ik vaste gast bij Hermen en wordt ik gebruikt als examenstuk voor de therapeuten die hij opleid (want als je mij kan corrigeren, dan kan je ze allemaal aan) en als testkonijn voor allerhande gezondheidsgadgets die Hermen van all over the world meesleept (een bodyscan die via geluid (piepje via een koptelefoon) gaat, levend bloed analyse, een stroomstoot wapen en nog wel een paar dingetjes). Ik heb in de jaren dat we met elkaar omgaan de raarste dingen zien gebeuren in dat kamertje, de voeten van mijn vrouw die ongelijk waren (qua beenlengte) heb ik gelijk zien komen. Spit, verdwijnt daar in een behandeling. En nog veel meer, maar dat bewaren we voor een volgend stukje.

Dus, voor alle krakkemikkige of fysiek beperkten: Ga naar mijn vriend Hermen en beleef de dag van je leven…..