Mannendingetje - lekkere luchtenYo! eindelijk kom ik uit de kast. Ik ben ijdel, enigszins narcistisch en ik geniet van wat aandacht besteden aan mezelf. Voor een vent is dit best wel een bekentenis. En dan komt het mannendingetje om de hoek natuurlijk, want hoe kan je beter jezelf laten gaan dan met een typisch mannelijk ritueel: scheren.

Zoals jullie (kunnen) weten scheer ik me tegenwoordig met het open mes, de straight razor. Een echt mannendingetje want voor oksels, benen of schaamstreek is het niet echt handig (jammer he meiden). Daar komt trouwens behoorlijk wat bij kijken. De juiste scheerzeep, de goede pre-shave olie, het inzepen, het scheren zelf (eerst even je mes polijsten op de riem). Na de daad werk ik af met heet- en koud water. Aluin, een goede aftershave balsem. En natuurlijk een (lok)luchtje dat jullie waarschijnlijk vinden stinken als een bunzing, maar wat mijn geliefde toevallig wel heel lekker vindt.

Omdat de beide zoons aan hun stutten hebben getrokken en met hun oom, tante en neef zijn afgereisd naar Kroatië heb ik wat tijd over. Heel relaxt hoor, tijd om aan jezelf te besteden zonder tijdsdruk om het eten op tijd klaar te hebben of taxi te spelen voor beide knapen. Vandaar dus dat ik eindelijk mijn verjaardagscadeau (poen, cash, doekoe, mesomme) heb omgezet in producten voor de “echte man”.

mannendingetje - aftershave balsemNaar Naarden, waar op dat onooglijke industrieterrein zich het walhalla voor scheerders heeft gevestigd. Een simpel ingerichte winkel, gevuld met testers en een enkele display waar je je ogen uitkijkt en je neus volruikt. Man and Shaving. Kijk maar eens op de website en laat je overdonderen door de hoeveelheid producten die er zijn te krijgen voor de serieuze scheerder. Maar, beter nog. Ga er eens naar toe. Kopje prima koffie (koekkie ken geen kwaad). Relaxt even rondkijken en vervolgens wordt er een berg expertise over je uitgestort. Nee, deze scheerzeep droogt uit op je huid. Probeer dit eens. Oh, je hebt de scheerzeep van (een van de 50 ofzo) merk X al. Heb je deze aftershave balsem dan ook geprobeerd? 

Ach, een kleine drie kwartier later stond ik weer buiten. Met m’n buit natuurlijk. De aftershavebalsem, de cologne (sandelwood) en een lading aan sampeltjes. Een aanrader voor elke serieuze scheerder