cropped-Flags-half-mast-61.jpgMH17 – Een compleet vliegtuig – gevuld met 298 mensen die hun werk deden, op vakantie gingen, naar een congres over aids, of naar huis gingen – is uit de lucht geschoten. Door zogenaamde vrijheidsstrijders. Ja, zogenaamde. Je leest het goed. In ieder geval de leiders van het gepeupel zijn zetbaasjes van een van de wereld grootste criminelen, Poetin. De dictator van Rusland. Wat hij wil hebben neemt hij, inclusief buurlanden. En nu zijn van zijn machtswellust dus ook onze buren, stadsgenoten, landgenoten het trieste slachtoffer geworden.

In de verschillende voorbijschietende berichten op Twitter zie ik dat de stoffelijke overschotten worden onteert, worden “beschermd” door diezelfde schoften die het vliegtuig hebben neergeschoten. Een schijnheilige klootzak staat met een knuffel op de foto, een knuffel die van een onschuldig kind is, dat door hem en zijn maten is vermoord, per ongeluk….
De schuldigen aan deze moordpartij zijn dezelfden die het onderzoek moeten leiden, en zetten alle mogelijke middelen in om de bewijzen te verdonkermanen. Een grote poppenkast, een frace, een gotspe.

En wat ik me dan afvraag, waar is onze collectieve daadkracht gebleven? Zijn wij verworden tot een natie die, ten gunste van het handelsbelang, de andere wang toekeert? Wat doet onze oppersoftie Mark Rutte, behalve op een terrasje in Den Haag een paar telefoontjes plegen? Helemaal niets…..

Maar wat dan wel? Hoe zou ik het doen? Eenvoudig, roep onze militairen hier maar eens voor op, diezelfde jongens waar ik meestal op afgeef omdat ik vind dat ze verkeerd ingezet worden en veels te veel generaals hebben. Maar hiervoor hebben we ze juist. Om dit soort debielen te laten zien dat ze niet met ons moeten sollen. Hoeveel echte commando’s (kaliber Marco Kroon) heb je nodig om dat zooitje ongeregeld daar duidelijk te maken dat dit gebied nu even van Nederland is, tot inderdaad die laatste steen boven is. Grendel het gebied waar de trieste resten van onze landgenoten liggen af voor iedereen, berg onze doden, richt een gedenksteen op en vertrek weer, zonder inmenging van welke besmette lokale hufter dan ook.

Ooh, en voor Poetin is er vast ook een oplossing te vinden. We trainen tenslotte ook sluipschutters. Maar dat komt vast veel te dicht bij voor onze politieke angsthazen. Want dat zou toch verdacht veel lijken op verantwoording afleggen.