Lig ik ook wel eens wakker. Net als iedereen. En net als iedereen probeer ik dan weer flux in slaap te komen. Meestal lukt dat wel maar vaak ook niet. Omdat het, zoals Mathijs dat uitdrukt, druk is in mijn hoofd. De meest vreemde zaken komen dan aan bod, herkauwen van lang geleden gemaakte fouten of vergissingen, maar ook flarden van gedachten die zich vanaf de rand van mijn bewustzijn opdringen tot volledig uitgewerkte stellingen.

Ik heb net, gelegen op de bank achter een laptop om 3.30 uur, een aantal van die gedachten verwerkt tot stukjes voor mijn weblog en tot mijn spijt blijven de ideeën stromen. Van stukjes over verkopers en verkopen tot stukjes over de voor en nadelen van de WAO. Moeiteloos rijgen de steekwoorden zich aaneen tot uitgewerkte stukken, en soms zelfs lappen, tekst.

Wat ben ik blij dat de batterij van de laptop bijna leeg is, misschien dat ik dan weer kan gaan slapen.