Vandaag had ik toevallig het Flevoziekenhuis aan de lijn ivm 3D visualisaties op hun website. Ook op de website staat de link naar angiomal.nl dus heb ik daar nog even over gesproken. In datzelfde gesprek werd even tussen neus en lippen gemeld dat dr. Komhout met pensioen was……

Ik moet zeggen dat mij dat nogal rauw op mijn dak viel, to say the least.

Juist doordat ik wist dat als het fout zat met mijn gezondheid ik altijd kon bellen met het directe nummer van “mijn” chirurg en er snel actie zou worden ondernomen door iemand die alleen al door de uitgestraalde rust en zelfverzekerdheid mijn zorgen met de helft liet verdwijnen was een bijzondere steun in de rug.

Hoe vaak kon ik niet snel even voor de officiële poli binnenslippen om snel en vooral adequaat geholpen te worden. Zelfs als een operatie niet meer te vermijden was scheelde het om te weten dat dé specialist van Nederland, en misschien wel de wereld, de operatie zou uitvoeren. Natuurlijk vergeet ik nooit meer de automatische reactie (waarvoor nogmaals mijn nederige verontschuldiging) op de vraag of ik, om 06:00u de ochtend na de eerste operatie, mijn vingers kon bewegen. Laten we het maar afdoen met de constatering dat de belangrijkste het nog deed.

Aan dat alles is abrupt een einde gekomen. Ik ben bang dat een dergelijke patiënt – arts relatie die wij deelden nooit meer terug zal komen. Ik zal maar eens gaan zoeken naar een mogelijke opvolger en hopen dat diegene een fractie van uw kundigheid bezit, zowel op het gebied van het vak als op het gebied van de “bedsite manner”. Mocht u nog aanbevelingen hebben dan hoor ik dat graag van u.

Ik wens u, en natuurlijk de uwen, een behouden vaart