Ik zit dus de hele dag met een liedje in mijn kop, het Brabantse Coronalied. Luister maar, dan weet je wat ik bedoel. 

Maar, na het glimlachen om de tekst, dringt ook bij mij zich een nare realiteit op. Het is niet alleen een hype, je gaat er echt aan dood. Ja, nou… dood, alleen als je al verzwakt bent, last hebt van je longen of je hart. En zelfs dan nog is het overlijden niet zeker.

Wat corona (COVID-19) vooral doet is je confronteren met je eigen oerangst, je sterfelijkheid. Niet eens alleen om jezelf, maar vooral om je naasten. Ik denk dan vooral aan mijn vader van 80+ die elk jaar minstens 4 longontstekingen heeft. Daarbuiten dat is het eigenlijk allemaal niet zo spannend. Mijn Nieke en de beide jongens verkeren in blakende gezondheid, ook al vanwege het vele buiten zijn en de gezonde sportinstelling.

Wat ook leuk is om te lezen zijn alle complot theorieën die zich op het internet verspreiden. Die van Dean Koontz (hij voorspelde al in 1981 de uitbraak van het WUHAN-400 virus) vind ik persoonlijk een van de mooiste. Lees vooral zelf en vorm je je eigen oordeel.

Feit is dat er vlak bij Wuhan een prachtig laboratorium staat waar ze zich bezig houden met…. virussen. Check de officiële webstek van de knutselaars aldaar maar.

Vooralsnog zijn we nog niet zo getroffen als in Italie (waar wonder boven wonder de essentiële winkels die open blijven ook de nicotine dealers omvat). Hamsteren is volgens pinokkio Rutte overbodig, maar zoals zijn bijnaam al doet vermoeden, wanneer die man uitademt met geluid is het waarheidsgehalte te betwijfelen.

Ik ga dus even wat flessen water, toiletpapier en blikvoer scoren….