Niet dat ik op haar webstek iets heb gelezen, maar gewoon omdat ik ‘r niet snap. Is het onbewust? Of is het zo dat ze gewoon overal poep aan heeft? Ik weet het niet, maar het zit me dwars, vooral omdat ik het niet snap. “Buurvrouw, dat geluid dat je auto maakt is niet echt gezond, wanneer heb je voor het laatst de olie gechecked?” en dan 14 dagen later de (ex) buurman zien bij de inmiddels overleden motor van diezelfde auto.

Ja, buurvrouw heeft een wat afwijkende stijl ten opzichte van kapitaalgoederen. Nu mag dat van mij best wel maar ik blijf het zonde vinden. Zolang het de buurvrouw zelf aangaat is het niet zo’n ramp, maar door haar gebrek aan acties valt ze wel steeds meer buiten de buurtboot. Het gesprek van de stoep gaat toch wel vaak haar kant uit, en dan met name over de abnormale staat van haar achtertuin of de verpaupering die ze het straatbeeld aandoet met een voortuin vol met overhangende fietsen en half op de stoep en half op de straat geparkeerde auto.

Hoelang kan je een emotioneel trauma gebruiken als uitvlucht om de boel de boel te laten? Als ik de buurt zo hoor niet al te lang meer…. Ik heb zelfs al een buurtbewoner aangesproken die het overhangende fietsstuur stelselmatig dwars draaide (ja, terwijl hij het wiel vast hield). Maar, dan de vraag hoe hier op te acteren. Aanspreken? Zou ik eigenlijk moeten doen maar ja hoe doe je dat (liefst een beetje diplomatiek) zodat we nog wat van een goede buur relatie te houden. Misschien moet ik maar een buurtbewonersclub organiseren om haar achtertuin zo op te knappen dat ze de fietsen gewoon in de achtertuin kan parkeren. Of is dat teveel van het goede? Moet ik eigenlijk afwachten tot ze zelf om hulp vraagt, zodat ze er nog een leermoment aan overhoud. Ik weet het niet, dus:

Wordt vast vervolgd