Ik ben van mening, heel ouderwets, dat wanneer je ergens iets van vind of denkt dat je een taak beter kan doen je dat ook moet doen.

Nu heb ik de neiging om al snel iets ergens van te vinden. Lees hier op deze stek maar eens rond, dan zie je al snel wat ik bedoel. En gezien de bovenstaande overtuiging resulteert dus vaak in onbezoldigd werk. Werk dat ik mezelf onnodig op de nek haal. Een website advies wordt al snel een website. Een idee om vrijwilligers te werven voor een club resulteert al snel in mijn eigen vrijwilligerswerk, een verbetering in bedrijfsvoering in een adviestraject en een reclame/marketing/PR idee in een complete campagne. En zo voorts.

Zo vond ik dat de website van de rugbyclub er niet uitzag. Dat melde ik dan ook, iets diplomatieker (ook niet direct een van mijn sterke kanten). Resultaat is dat ik, met onderbrekingen, webmaster van de club werd en een nieuwe site heb gemaakt (die in een van die onderbrekingen werd gesloopt en dus weer opnieuw gebouwd moest worden). 

Ik heb ook wel eens voor een (vage) kennis een website gebouwd (voor een aantal zelfs) inclusief gratis professionele teksten van mijn vrouw (die daar in die tijd toch zeker 60 euro per uur voor vroeg) omdat ze net voor zichzelf begon. Hosting gebeurde ook op mijn platformpje want ruimte zat tenslotte. Na 5 jaar betalen van haar domeinnaam en de ruimte in mijn hostingpakket (en de constatering dat haar site in die 5 jaar nooit bijgewerkt of zelfs maar geupdate werd) en al een jaar off-line was de kogel door de kerk gejaagd en haar gevraagd om toch haar eigen domeinnaam maar eens te gaan hosten. Nog geen bedankje kon er vanaf. 

Het is natuurlijk ook mijn eigen schuld. Ik roep veel te snel enthousiast “Oh, ik help je wel even” en dat moet ik natuurlijk ook niet doen. Maar ondanks die realisatie gebeurde het toch veel te vaak en had ik veel te veel spijt van mijn opwelling. 

Ik ben wat ouder aan het worden, en zoals het spreekwoord ook al zegt: “verstand komt met de jaren”. Daarom heb ik besloten: Ik doe het niet meer. Ik geef niet meer thuis. Want, wat je ook doet, het is toch niet goed. Er is altijd wel iemand die zeikt, ziekt of het er niet mee eens is. Ondank is des werelds loon. Dat dus.

Ik ga me lekker richten op mijn eigen projecten zoals Vos Concierges, Tilit Bay Retreat en nog wat lekkere uitdagende projecten in mijn favoriete warme oord. Maar daar lezen jullie later nog wel meer over.