stapels geldEindelijk dan, een van de grote winkelketens van Nederland durft in Almere van leer te trekken tegen het onzinnige betaald parkeren (Omroep Flevoland). Niet dat het echt wat voorstelt hoor, want ze hebben nog een paar winkels in Almere en die zullen ze niet dicht gooien, maar het is een duidelijk signaal. Wanneer ze nu ook nog wat andere grote huurders mee krijgen hebben ze misschien wel een kans van slagen.

Betaald parkeren is wat mij betreft zo’n verschrikkelijke stomme gemeentelijke regeling in een wijds opgezette stad als Almere en geeft blijk van een totaal ivoren toren syndroom. De gemeente komt ergens (weer) wat geld tekort en een totaal nutteloos ambtelijk figuur, waarschijnlijk lid van de auto hatende overtuiging (GroenLinks, Milieudefensie of een van die andere subsidie slurpende clubs) die met de wereld en vooral zichzelf het beste voor hebben, bedenkt dat Almere gelukkig beschikt over een reservoir van te innen geld, haar bewoners. Je hoeft dan alleen nog maar een enigszins valide verhaal te bedenken (betaald parkeren, hondenbelasting, OZB) en hoppa… geld.

Jammer genoeg houd het voor de bewoners wel een keer op en juist in deze tijden komt dat ophouden steeds sneller in zicht (lees maar). De ambtenaren en bestuurders gaan rustig door met megalomane projecten en waanzinnige geldbedragen te besteden aan rare zaken terwijl de dienstverlening en kerntaken die wij als burgers ooit aan hun hebben toevertrouwd steeds verder uitgehold worden. De plantsoenen worden slecht onderhouden, de norm voor zwerfafval is aangepast, de beschikbare groene ruimte moet worden bebouwd met toekomstige leegstand, ga zo maar door.

Daarnaast is het nu standaard om de rekening voor alle onzinnige plannen en gefaalde projecten te presenteren aan de bewoners die worden uitgeperst om ook de laatste eurocent eruit te wringen. Aan de andere kant gooit de gemeente met bakken geld over de balk, zie bijvoorbeeld de reiskosten van onze (ex) wethouder Duivenstein, en is er van verantwoordelijkheid en behoorlijk bestuur geen sprake meer.

Ik ben eigenlijk gewoon benieuwd hoelang dit nog stand kan houden voor er een bom gaat barsten. Wanneer zegt een bewoner dat genoeg genoeg is en welke actie zal er dan volgen? “Een kruik gaat net zolang te water tot hij barst.”een oud Nederlands gezegde….. en ik ben eigenlijk bang voor die barst……

Categorieën: politiekwaanzin