Elke maandagochtend kijk ik als eerste op nu.nl om de dagelijkse dingetjes tot mij te nemen. En wat mij dan opvalt, buiten de normale shizzle: natuurlijk allereerst de treurige teneur van de berichtgeving. Maar er zijn natuurlijk ook bepaalde stukjes die eruit springen. Sommigen van vandaag wil ik je niet onthouden.

Sportgeweld, dit is al de derde keer in korte tijd dat ik over deze club lees. Iets gaat daar niet goed. In ieder geval hebben ze een flinke ruzie hebben met de “sportievelingen” uit Amsterdam. De vorige keren (Omroep Flevoland en Omroep Flevoland) kregen ze al onreglementair klop in Amsterdam en vervolgens worden ze ook nog in het eigen dorp belaagd. Gelukkig heeft de politie de sportievelingen in de spreekwoordelijke kraag weten te vatten (lees hier de update). Ik ben toch blij dat ik dit soort taferelen niet aantref bij Rugby, daar mag je gewoon op het veld elkaar onderuit halen, maar neem je na afloop van de (reglementaire) slachtpartij gezellig samen iets te drinken.

De Economie sectie sla ik altijd over. Daar plaatst de redactie alleen maar negatieve berichtjes, geen succesverhalen over bedrijven die het in deze tijden goed doen, maar uitsluitend gezeur over hoe slecht het gaat, hoeveel de Grieken nu weer krijgen van SinterRutte en hoeveel diezelfde SinterRutte ons lichter maakt om zijn dure hobby te bekostigen.

Nee dan dit stukkie over een exebionistisch type, die in plaats van zichzelf bloot te geven graag het bloot van anderen deelt. Hij wordt zomaar veroordeeld voor het verspreiden van zijn genot. Het moet toch niet gekker worden in de wereld. Alhoewel, het speelt in Amerika dus dan weet je dat er altijd een overtreffende trap mogelijk is.

Overigens sluit het voorgaande mooi aan bij dit nieuws. Ik ben ervan overtuigd dat we in nederland uiteindelijk ook het onderspit gaan delven en de polifrieken zich een oor aan laten naaien door de grootverdieners en betweters met het belerende vingertje. Is er eindelijk een vrijstaat waar wij ons als burgers kunnen begeven, een Utopia dat zelfregulerend is (ja, ik bedoel het wereldwijde web) en dan vinden we vanzelf allerlei groepen en belangenverdedigers die ons laatste stukje vrijheid de nek willen omdraaien.

Ach, het leukste blijft toch altijd de strip van de Jager, de ware reden waarom ik graag op nu.nl kijk (want soms ververst hij wel twee keer per dag)….