Heden per e-mail een aardig verhaaltje ontvangen en ik wil het jullie niet onthouden…. ik moest in ieder geval glimlachen. Denk je dat het erger kan, laat dan gerust jouw verhaal achter in de “reageren”. De beste inzender wordt beloond met een 10 daagse voetreis naar Rome (wel voor 4 personen, excl. overnachtingen).

Een zakenman moet op zakenreis naar het buitenland. Hij roept zijn trouwe knecht Tjokro en zegt hem dat hij op het huis moet passen en dat hij hem bij elk probleem dat zich voordoet moet bellen.

Na enkele dagen niets te hebben gehoord wordt de zakenman ongerust en belt zelf Tjokro op.

“Dag Tjokro, hoe gaat het?” “Alles zéér slecht, meneer.”

“Waarom, wat is er gebeurd?”

“Ik heb steel van schop gebroken.” “Maar Tjokro, potdomme, je hebt mij bijna een infarct bezorgd door te zeggen dat het slecht gaat en het is slechts de steel van de schop die gebroken is??” Hij haalt eens diep adem en vraagt dan: “hoe is dat gebeurd?”

“Het gebeurde bij begraven van hond.” “Wat, mijn hond?! Is ie dood? Hoe kan dat nu? Hij in zwembad gevallen. Maar Tjokro, hoe kan een terrier verdrinken, hij kon zwemmen als een vis!” “Geen water in zwembad, hij erin spring, en is dood gevallen.”

“Hoe zo geen water in het zwembad, vorige week is het zwembad gereinigd en toen ik vertrok was het nog vol water!” “Ja maar, water genomen door de brandweer om brand te blussen.”

“Welke brand, Tjokro?!” “Huis is in brand gevlogen, meneer.” “Mijn huis? Maar hoe is dat mogelijk?” “Rouwdienst voor uw moeder, kaars te dicht bij gordijn en alles verbrand.”

“Is mijn moeder dood? Wij hebben vorige week pas haar 70ste verjaardag gevierd en zij was nog kerngezond!” “Uw moeder kon andere nacht niet slapen, ging slaapmiddel vragen aan mevrouw, die was met uw beste vriend in bed en toen moeder is dood gevallen van de schrik.”

“Mijn vrouw heeft mij bedrogen met mijn beste vriend?? Kun je mij dan niets positiefs vertellen, Tjokro?” “Jawel, meneer, herinnert u zich dat u 14 dagen geleden aidstest hebt gedaan?” “Ja, en?!”

“Wel… die is positief, meneer