Na een lange tijd van onthouding dan toch maar weer de tekstverwerker opstarten. Want, dit blog heb ik in het leven geroepen om mij van mijn frustraties te ontdoen zodat mijn arme gezin niet de volle mep van mijn verontwaardigde toorn over zich krijgt uitgestort.

En ik heb weer wat gevonden om over te zeiken. Het televisieaanbod. Of beter gezegd, het gebrek aan televisie aanbod.

Ik weet het, Hilversum is een grote poel van ondoorzichtige smurrie waar TV bazen neuken met starletjes of meisjes wiens show niet zo goed valt bij het publiek. Waar de kinderen van omhooggeschreven (door ene HvdM, voorheen van het roddelblaadje Prive) afgeserveerde BN’ers nietsvermoedende deelnemers van loterijen blijmoedig hun prijs overhandigen op een wijze waaruit blijkt dat het alleen maar om de gulle gever van de prijs gaat. Jammer dat in Nederland iemand gehyped moet worden als die persoon in staat blijkt recht in de camera te kijken en enkele zinnen van de teleprompter kan lezen. Want presentatoren, voice-overs en andere beeldgeile types…. ze zijn niet van belang en zeker niet belangrijk.

Paul de Leeuw, die door zijn eigen omroep (een vakjury, je blijft er om lachen) onterecht tot het TV moment van het jaar werd benoemd of misschien wel Andries Knevel, directeur/presentator bij de EO en alleen rechthebbende op het grote gelijk. Ten koste van de vaak oninteressante gasten voeren zij het hoogste woord. Betaald van belastinggeld dat weer uit uw en mijn portemonnee is geklopt. Ik wil niet in herhaling vallen en alle akkefietjes die de voor eigen parochieprekende vosjes van Geenstijl hebben opgedoken weer oprakelen, maar het is triest. Diep triest. Goede programma’s worden stelselmatig van de buis geweerd, of het “format” wordt aangepast (lees verkloot met een andere, jongere presentator/presentatrice). Ook de programmamakers die het snappen, zoals bijvoorbeeld Rik Felderhof en Wilfred de Jong bezwijken langzaam maar zeker onder het kijkcijfer geweld en gaan slechte kunstjes van de commerciëlen nadoen.

Zelfs de simpelste programma’s die ik met genoegen kijk op bijvoorbeeld de BBC worden in Nederland dermate verkracht door een “populaire” voice-over dat de lol er snel af is.

Je zou bijna hopen dat het Geenstijl gaat lukken om in het bestel te komen, ware het niet dat die druppel op de gloeiende plaat Geenverschil zal opleveren. Het beste is gewoon om iedereen die ooit in de Prive, Story, Party of ander hype blaadje heeft gestaan de toegang tot de TV studio te ontzeggen. Om alle omroepverenigingen op te heffen en al het gekwalificeerd personeel onder te brengen in één zendgemachtigde organisatie, het Engelse model dus. En we schaffen ook direct de reclame af. Hilversum krijgt al genoeg geld uit de subsidie.