Helga (vernoemd naar de vriendin van Herr Flick) is gearriveerd. Hoewel Ron dacht dat we het voor de kerst zouden redden moest hij toch zijn meerdere erkennen in de ambtelijke molens van de belastingdienst en de RDW. Vandaar dat het iets langer duurde dan gewenst, en Helga haar opwachting maakte op oudjaarsdag.

De hele exercitie was een aanslag op ons geduld, dat moet ik eerlijk toegeven. Onze Helga moest namelijk eerst nog naar de RDW om gekeurd te worden, en vervolgens moest er nog wat belasting worden betaald. Normaal gesproken moet dat geen probleem zijn, maar doordat we aan het einde van het jaar zaten duurde alles toch net iets langer. Gelukkig belde Ron om de haverklap met updates over Helga en de procedures die zij doorliep, zodat we toch nog wat binding met haar konden opbouwen.

Uiteraard zijn er nog wat kleine dingen die moeten gebeuren voor we Helga definitief in onze armen sluiten. Ze mag eerst naar S&S Cardetailing voor een luxe spa behandeling, daarna naar de mannen van Mobron voor nieuwe filters, smeermiddelen en wat er nog meer komt kijken bij een grote beurt en daarna nog even naar Maarssen om eens fijn gekieteld te worden door Leon.

Oh, natuurlijk zijn er ook nog wat kleine details zoals de draaiknoppen voor de stoelverstelling, het binnenspiegelkapje en de afwerking van de middenarmsteun die we via de dealer moeten bestellen, maar ook dat is al in actie gezet. Deze en volgende week zijn we dus druk met het finetunen van onze Helga maar daarna gaan we (als ik de sleutel uit de handen van mijn vrouw kan krijgen) genieten van onze nieuwe Audi A3 Cabrio 1.8 TFSI.