Op verzoek van de vele voorproevers dan maar weer een recept. Hoe je de lekkerste spareribs, of zoals ze hier heten:”Kluifjes”, kunt maken. Mijn kinderen (en de bezoekers van onze BBQ party) zijn er gek op.

Wanneer je wilt kan je ze natuurlijk ook invriezen om ze te bewaren voor die spaarzame mooie zonnige dag.

Ingredienten:

750 gr. Varkensribben pp (± 3 kilo voor 4 personen), 500 ml ketjap manis, 1 liter water, 2 eetlepels gemberpoeder, 4 eetlepels sambal oelek, 1 eetlepel (zwarte) peper, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel komijn poeder, 1 eetlepel kerrie poeder, ½ eetlepel paprika poeder, 5 tenen geperste knoflook, 2 grof gesnipperde uien.

How to:

(het lekkerste is om een dag van tevoren het vlees te marineren)

Doe alle ingrediënten in een grote pan en verwarm de marinade. Roer de marinade goed door met een garde en doe het vlees erin (bevroren kan ook). Laat het zo een paar uur héél zacht sudderen. Haal de spareribs uit de marinade en laat ze wat afkoelen.

Verhit de barbecue. Trek de vetlaag van de spareribs af. Leg ze dan met de botkant eerst op de hete BBQ. Draai af en toe om tot ze egaal gebruind en gaar zijn. Strooi er naar smaak  nog wat grillkruiden over en dien op met een gepofte aardappel en een salade en sauzen naar smaak.

Eet smakelijk.