Dik houtBen ik een racist? Jazeker, volgens de definitie van spijkerzoekers op laag water ben ik inderdaad een racist. Want ik heb de pest aan hun gezeik, hun verontwaardiging en hun hoog van de toren blazen tegen alles wat zij zien als kwetsend.

Ze zijn gekwetst als ik meld dat ik een voorstander ben van zwarte Piet. Als ik vind dat Erdogan een gevaarlijke machtswellusteling is, als ik roep dat de islam, elk geloof trouwens, een bedreiging is voor iedereen die zelf zijn leven vorm wil geven. Ze zijn kwaad wanneer ik roep dat ik vind dat ambtenaren zo accentloos mogelijk Nederlands dienen te spreken en ze zijn boos wanneer ik vind dat iemand in een functie met klantcontact dat ook hoort te doen. Ze zijn gekwetst wanneer ik zeg dat ik vindt dat Silvana een dom wicht is met een minderwaardigheidscomplex en dat, als haar verontwaardiging niet zo gevaarlijk was, ze eigenlijk gewoon lachwekkend is. Hele hordes vallen over mij heen wanneer ik roep dat beide leden van Denk, die haar een podium hebben geboden uit eigenbelang, eigenlijk gewoon dieven zijn.

Ik discrimineer wanneer ik vind dat vrouwen met een hoofddoek of soepjurk niet in mijn straatbeeld passen. Dat zij afbreuk doen aan niet alleen hun eigen waardigheid maar ook aan die van mijn maatschappij. Ik discrimineer wanneer vind dat vluchtelingen eerst maar eens goed gescreend moeten worden voor ze deel mogen nemen aan onze samenleving. Want ik vind dat ze bij binnenkomst van onze grenzen een tijdelijk visum horen te krijgen. Dat onderdeel van dat visum moet zijn dat ze terugkeren naar hun eigen stek op de wereld zo gauw dat dat enigszins veilig kan.

Ik ben kwetsend wanneer ik opkom voor mijn eigen omgeving en samenleving. Als ik zeg dat onze politici zich eerst maar eens druk moeten maken over de puinhoop die ze in eigen land hebben gecreëerd voor zij hun vernietigende bemoeizucht uitstrekken over onze landsgrenzen.

Ik ben dus een racist en ik discrimineer. Maar daar ben ik het niet mee eens. Ik discrimineer niet. Ik oordeel op basis van mijn eigen standaard, net als iedereen. Op iets dat ik als gezond verstand beschouw, zonder op alle slakken zout te leggen.

Ik vind namelijk dat zwarte Piet geen moer met discriminatie te maken heeft. Dat het racisme pas aan zwarte Piet is gaan kleven toen een klein groepje zelfuitgeroepen wereldverbeteraars een kinderfeest gingen verstoren. En dat dat groepje daardoor onherstelbare schade heeft aangericht aan het kinderfeest wat al meer dan een eeuw in zijn huidige vorm werd gevierd.

Silvana is volgens mij dom. Dom en wanhopig. Haar inkomen is afhankelijk van haar bekendheid van radio & TV en die was tanende. Want Silvana had geen bijzonder talent, behalve een beetje aantrekkelijk uiterlijk. Haar looks verdwijnen met de komst van leeftijd en ze heeft wat nodig om haar marktwaarde weer op te krikken. Dat is haar wonderwel gelukt want facebook, twitter en zelfs de papieren media staan ineens vol met haar en haar escapades. Merendeels negatief, maar ach… zolang er over je geluld wordt ben je geld waard toch? Ik denk dat de 2 heren van Denk dieven zijn. Ze zijn niet als Denk in de kamer gekozen. Nee, ze waren lager geplaatste (27 & 39) en stemmentrekkers die een zieltogende grote partij van de Turkse stemmen moest voorzien. Toen dat eenmaal gelukt was werden zij door die partij genegeerd en dat was niet de bedoeling. Ze stapten met veel misbaar uit de partij en namen de zetels mee. Dat, dames en heren lezers, is de basis van Denk. Bij de volgende verkiezingen zullen zij roem- en stemmenloos langzaam uit het politieke bestel verdwijnen. Daarom haalden zij Silvana erbij. Want die kan gratis publiciteit genereren. Dus wie weet….

Ik noem graag dingen bij hun naam. Een jodekoek is een jodekoek. Een negerzoen is een negerzoen en een pannenkoek is van Basten (geintje ter verluchtiging). Ik heb een mening over heel veel dingen. Daar mag je het mee eens zijn of niet, dat is namelijk jouw goed recht. Je mag zelfs proberen mij te overtuigen van mijn ongelijk (heel moeilijk) maar als je roept dat ik discrimineer en een racist ben zet je jezelf buitenspel. Dan heb je geen valide argumenten en gooi je met modder, om je eigen gelijk toch te kunnen halen door iemand anders te proberen te beschadigen. En dan ben je dus gewoon onmachtig en zelfs zielig.

Overigens, hoofddoeken (of kopvoddenvoplgens die blonde Limburger) zijn een uiting van een geloof. Ik ben tegen elke uiting van geloof die zich in het openbaar voltrekt. Dus ook tegen kruisjes en visjes. En vooral tegen aanbellende zendelingen die zich in mijn privé opdringen om hun overtuiging te vertellen.