ingrediënten
4 kg boston Butt (procureur)
½ liter ketjap manis
1 liter water
2 eetlepels gemberpoeder
4 eetlepels sambal (oelek)
1 eetlepel Worcestershire sauce
½ eetlepel (zwarte) peper
½ eetlepel cayenne peper
1 eetlepel zout
2 grof gesnipperde uien
1 eetlepel komijn
1 eetlepel palm suiker
1 eetlepel bruine basterd suiker
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel kerriepoeder
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel smoked paprikapoeder
½ eetlepel cayennepeper
5 tenen geperste knoflook
Flinke scheut BBQ saus
Chili vlokken/2 Spaanse pepers
(De ingrediënten zijn bij benadering. Je kan hier een beetje mee spelen om het naar je eigen smaak aan te passen.)
bereiding
Gooi alle ingrediënten in een ruime pan. Zet de oven op 110 – 120 graden. Zet de pan, afgedekt met deksel, in de oven. Neem een wijntje, ga wat nuttigs doen. Kijk na een uurtje of 2 eens in de oven en meet de kerntemperatuur (deze moet zo rond de 85-95 graden worden om het vlees straks mooi uiteen te laten vallen). Je kan eventueel het vlees bedruipen met het vocht. Herhaal deze procedure om de 2 uur.
Na 8 tot 10 uur is je vlees klaar. Haal het vlees uit de pan, doe het in een mooie schaal en trek het met twee vorken uit elkaar. Giet het kookvocht af door een zeef. Gooi wat er in de zeef zit bij je vlees en meng het even door.
Serveren op een (hard) broodje.
Sauzen: BBQ saus, Knoflooksaus, Whiskey cocktail saus
Garnering: klassieke Amerikaanse coleslaw/Uitjes/Zuurkool