Och en wee…. wat een dramatische gebeurtenissen in het almeerse politieke landschap. De matennaaiers en de oppertunisten van de gevestigde orde hebben een gevoelige knal voor hun kop gekregen (want van tik op de vingers kan je nu niet meer spreken hoor). De gesettelde boys en girls, die de arrogantie niet alleen hebben uitgevonden, maar zelfs nog hebben verbeterd zijn schrikbarend stil.

59 % van de stemgerechtigde bevolking heeft hun op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat zij het zat zijn, de megalomane projecten, de lonkende gedragingen naar Amsterdam, de softe aanpak van de problemen maar vooral het gebestuur uit de ivoren toren. Almere is allang niet meer de stad waar alles kan, behalve dan wanneer je tot de “gevestigde orde” behoort. En daarvan heeft Geert geprofiteerd. Hij weet namelijk feilloos wat er speelt onder het stemvee. En hij speelt daar handig op in.

Wat mij vooral opvalt is dat geen der polifrieken doet wat zij/hij eigenlijk zou moeten doen…. gewoon zeggen:”Sorry mensen, ik begrijp dat we de afgelopen 4 jaar jullie wensen niet hebben waargemaakt, wij trekken uit deze uitslag onze conclusie en gaan hard werken om jullie vertrouwen in de toekomst weer waard te zijn.”

Ik ben benieuwd naar de komende 4 jaar in Almere, ondanks dat de arrogante PvdA de wens van de kiezers al gelijk na het bekend worden van de uitslag keihard afwees door direct te beweren geen coalitie te willen vormen met de PVV. Die hebben duidelijk nog geen les geleerd. Het is niet de PvdA en ook niet de PVV die beslist wat er moet gebeuren, het is de kiezer! en die heeft gekozen voor een combinatie PVV/PvdA.