Sodemieter hier even op ja.. wij motte hier werken!

En dan pleuren we hier gewoon even wat borden op de overbezette parkeerplaats. Ineens, zonder kennisgeving of waarschuwing. Want, wij moeten hier toevallig werken. Dus flikker allemaal even aan de kant, er moet hier (eenmalig) een hijskraan naar toe.

Uiteraard heb ik contact gezocht met de mijn gemeentelijke wijkregisseur. Wat gebeurd hier ineens? Het blijkt dat de eigenaar (vertegenwoordigd door “vastgoedregisseur” MVGM) van de Rode Donders werkzaamheden gaat uitvoeren aan de iconische flats aan de Pastelstraat. Volgens haar zouden de uitvoerders (aanvragers vergunning) de bewoners hier nog over informeren. Onze wijkregisseur heeft overigens negatief geadviseerd op de vergunningsaanvraag, maar dat zou ik ook gedaan hebben. Want om in een wijk waar het parkeren al een uitdaging vormt gewoon even 12 parkeerplekken voor één week dicht te gooien omdat er 2 dagen een hijskraan langs moet getuigd natuurlijk niet van scherp inzicht, laat staan van fatsoenlijk nabuurschap.

Parkeer overlast Pastelstraat - straightfrom.nl
Een Invaliden Parkeer Plaats mag je natuurlijk nooit zomaar blokkeren. Je zal dan minimaal een fatsoenlijk alternatief moeten bieden.

Wat ik nu graag wel wil weten is het volgende:

  • Welke onbekwame beambte (er stond randdebiel maar dat was niet subtiel volgens onze wijkregisseur) bij de gemeente Almere geeft zo’n vergunning zomaar af? Heb je dan ook maar een beetje nagedacht of wil je de uitvoerder zo graag te vriend houden?
  • Welke egoïstische manager durft zo’n vergunning überhaupt aan te vragen zonder zich ene reet aan te trekken van de overlast die hij/zij veroorzaakt.
  • Wie controleert (en faalt dus) het naleven van de voorwaarden waarop de vergunning is uitgegeven?
  • En vooral… wat gaan we doen om de overlast voor de bewoners zoveel mogelijk te minimaliseren!

update:

Het kan snel gaan… Na de alarmering van onze wijkregisseur is Miriam aan de bak gegaan. Resultaat: de borden gaan weer weg, de bewoners (en omwonenden) worden eerst ingelicht. Pas daarna mogen de borden weer terug geplaatst worden. Ook komt er een direct nummer van de uitvoerder waar bewoners contact mee kunnen opnemen bij vragen of opmerkingen. 

Nu even afwachten of de uitvoerder zich geroepen voelt de onnodige blokkade van de parkeerplekken wat beter te plannen.