en duidelijk ook milder. 

En dan niet Farrah Fawcett, die in de jaren 70 het scherm onveilig maakte in Charlies Angels, maar de echte Angels, die uit Amsterdam. 

Vandaag in de Telegraaf een stukje over de open dag, omdat ze dertig jaar bestaan. 
Na alle ellende die er de afgelopen jaren over de angels is uitgestort en alle daaraan verbonden, vaak negatieve publiciteit was het stukje van vandaag wel ontroerend. De chapter Amsterdam is ontstaan uit de een losgeslagen groep Amsterdamse schoffies, met potentie, die zich de Kreidlerboys noemden. Ja, naar een bekende Duitse brommer (in de jaren 70 van de vorige eeuw) en het toppunt van degelijkheid en, voor mij in ieder geval, begeerlijkheid. Nadat, of tijdens, de overgang van Kreidlerboys naar Hells Angels zijn ze overgestapt op nog zo’n toppunt van begeerte, de Harley Davidson. Volgens mij moest je voor je lid kon worden, buiten de verplichte leertijd, zelfs een Harley hebben en in ieder geval niet zo’n japanner. 

Vandaar dat ik vandaag zo werd geraakt door het stukje in de telegraaf waarin uitgebreid werd gemeld dat de Solex club van Texel haar opwachting heeft gemaakt op de open dag. “Wat zouden de Kreidlerboys 30 jaar geleden met zo’n solex hebben gedaan?” denk ik dan gelijk. En daar moest ik wel even om gniffelen.