Met uitzicht op de ganzenkolonie die zich, inclusief hun prachtige jongen, tevreden settelt tussen de als afschrikwekkend bedoelde glimmende draaiende bollen op het grasland aan de overkant van de vaart, zit ik achter mijn pc en mijmer een beetje voor me uit. Jongste zoon B ligt boven in bed buikpijn te simuleren (dus voorlopig is hij rustig), de hond heeft net zijn slaapbank beklommen en er heerst rust. Dat zijn nu juist de momenten dat er door mijn dikke schedel allerlei vrij gedachten rondschieten.

Ik moet gaan werken aan de sponsorpresentatie voor de rugbyclub. Eindelijk het groene licht gekregen van de voorzitter en dus tijd dat ik ook echt wat euri’s ga binnen harken. Maar waar zijn bedrijven voornamelijk in geïnteresseerd? Wat is de trigger waarmee ik ze van hun zuurverdiende geld kan verlossen? Heeft er überhaupt nog iemand geld in deze economische tijden of is alles verdwenen in de bonussen van de banken en verzekeraars die ons besodemieteren om zo beurswaarde te creëren?

Ik moet ook buurman A. even aanspreken, want de nieuwe voorband van onze glimmende cabriobolide vertoont de neiging om uit te blazen. En buurman A. kan dat weer plakken danwel fixen zodat de inhoud van de band blijft zitten. O, ja plakken… de achterband van mijn meisjes fiets moet ook nog even bewerkt worden zodat die ook niet meer uitademt, maar dat kan ik gelukkig wel zelf.

Wat ben ik blij met mijn nieuwe IPhone (dank, buurvriend R.). En natuurlijk met het feit dat ik heel handige vriend A. heb die me eindelijk eens met gelijke (lichtelijk smalende) munt terug kan betalen en uitgebreid kan gniffelen over mijn onwetendheid op het gebied van apps en andere must-have zaken voor die IPhone. Maar ik leer het wel hoor…. gok ik.

Wil ik nou een e-reader of wil ik een tablet? Ik gok op de tablet, want daar kan je meer mee. Maar die krengen zijn zo verschrikkelijk duur, behalve dan deze. Maar die heeft weer als nadeel dat hij maar een 7 inch scherm heeft. Maar verder schijnt alles ermee te kunnen (volgens kennis A.)

Wat ken ik eigenlijk veel mensen wiens naam met een A begint. Ach gelukkig ook veel mensen wiens naam met een andere letter begint.

Genoeg losse gedachten, ik ga dit lijstje een gebruiken om er wat mee te doen. Ik begin met koffie bij buurvriend R. om nog eens te bedanken voor de IPhone