steelpannetje kaassaus - straightfrom.nl

Makkelijke Kaassaus

Omdat ik toch bezig ben met recepten, ook maar even een recept voor makkelijke, snelle kaassaus. Heerlijk op biefstuk, kipreepjes of over spruitjes.

een eenvoudige sausje, met een bijzonder resultaat. Deze kaassaus maak je op basis van een roux en dat is verrassend eenvoudig. Tegelijk geeft deze saus een extra dimensie van luxe aan je maaltijd.

Ingrediënten
50 gram gezeefde bloem
50 gram roomboter
500 milliliter (slag)room
± 100gr blauwader kaas
± 100gr geraspte kaas
theelepel worcestersaus
theelepeltje mosterdpoeder
snufje nootmuskaat
Bereiding

Hak de blauwader kaas en de boter in blokjes. Dan beginnen met de boter in klontjes in het pannetje (voor de puristen natuurlijk een koperen sauspannetje) te laten smelten op een middelhoog vuur. Voeg de bloem toe door een zeefje en roer! de boter en de bloem samen tot een mooie egale massa. Dat roeren is belangrijk! je wilt geen bruine (zeker geen donkerbruine) massa. Het is gaar wanneer je de bloem niet meer proeft.

Voeg nu (slag)room toe – niet alles tegelijk! maar in scheuten – de roux moet mooi vloeibaar worden, maar nog wel dik blijven. Als je nu een mooie vloeibare pap hebt gecreëerd ben je goed bezig. Te dik? meer room.

Gooi de in stukken gesneden blauwader kaas in de mix en roer dit goed door tot de kaas is gesmolten. Theelepeltje worcestersaus, de mosterdpoeder en het snufje nootmuskaat erbij, de geraspte kaas erin en … ROEREN.

Eet Smakelijk !

Categorieën: KokenRecept!