old scrollZo kwam een overbuurman van mij, tijdens het uitlaten van de honden, mij tegemoet. “Ja, dat heb ik, al een paar jaar hoor.” “Oh, is dat nou moeilijk?” “Nou, dat ligt eraan wat je bedoelt….” antwoordde ik terwijl ik dacht aan de slapeloze nachten die ik heb doorgebracht met het typen van stukjes, ter afreagering of gewoon, omdat ik dacht ineens een diep inzicht te hebben in een onderwerp. Ook schoten de periodes waarin ik gewoon niets typte langs mijn geestesoog, waar ik me dan weer schuldig over voelde. Maar gelukkig, dat bedoelde hij niet, het ging hem over de technische kant van het verhaal.

En dat is helemaal niet moeilijk. Je verzint een leuke domeinnaam, registreert die naam samen met het goedkoopste abonnement bij de best mogelijke provider en installeert WordPress. Dat is het wel, in een notendop. Maar is dat wel zo eenvoudig als ik het hierboven in een zin neerzet? Eigenlijk niet. Het begint dan pas, zoek bijvoorbeeld uit de duizenden templates er maar eens eentje uit die aan jouw smaak voldoet. Bij de hordes plugins zitten er maar een paar die je echt nodig hebt en een paar die je echt wilt hebben.

En dat zette mij weer verder aan het denken, over wat ik allemaal nog mis op deze plek, aan de voor-, maar vooral aan de achterkant. Dus… binnenkort hier te zien, de nieuwe template en de nieuwe stukjes tekst, in een verbeterd lettertype, met seo plug etc. etc. Ik hou jullie wel op de hoogte… (ook over het nieuwe weblog van de overbuurman).