is dood. Anthonie Kamerling, een acteur, heeft gisteren besloten om de stekker te verwijderen uit zijn verblijf op het ondermaanse. Waarom raakt mij dit? Is het omdat hij een Bekende Nederlander was, of zit er meer achter? Wat ik al schreef, iemand die ik niet ken is dood, en toch voel ik heel raar een soort van verwantschap, omdat de man regelmatig in mijn huiskamer verscheen, weliswaar via het TV scherm, maar toch. Of omdat ik regelmatig wat over hem las op het web of in de krant.

Na alle berichten op het internet een beetje gelezen te hebben concludeer ik maar dat hij geen andere uitweg of oplossing zag uit zijn lijden, of wat voor hem doorging als lijden. Sneu is het voor zijn kinderen, en voor zijn vrouw, maar hijzelf zal er vrede mee hebben gehad, want uit alles blijkt dat hij al langere tijd ermee bezig was. Hij heeft er zelfs al over gesproken met zijn zoon(tje) van 11. Wat het voor de kinderen, vrouw en voor zijn vrienden zal betekenen? op korte termijn misschien de vraag van waarom en een stukje schuldgevoel, op langere termijn waarschijnlijk, en hopelijk, een berusting omdat het uiteindelijk zijn eigen keuze was.

Wel verbaas ik me over de oproep van zijn zwager naar de media om dit met terughoudendheid te brengen, terwijl diezelfde zwager avond aan avond de ellende van de BN’ers uitmelkt in zijn ranzige programma. Wat u niet wilt dat U geschied…..

Categorieën: beschouwend