Ja, ons is ziek. Al een hele tijd hoor, maar het lullige is dat bij mijn fysieke afwijking (de mentale problemen zijn weer heel anders en onderwerp van diepgaande studies) hoort dat er zich steeds nieuwe brandhaardjes ontwikkelen.

Zo loop ik al een tijdje te klooien met mijn rug, waar ik qua pijn voel dat er zich een nieuwe brandhaard heeft gevormd. Is zelfs al wetenschappelijk (door gebruik te maken van hoog magnetische straling) bevestigd door mijn toenmalige favoriet onder de snijders.

Jammer is wel dat de nieuwe garde verherbetermakers, uit het AMC, niet in staat zijn om een duidelijke MRI te maken van mijn onderrug danwel bekken en derhalve al snel concluderen dat er zich daar dus dan ook geen kluwen vaten bevind. Wonderbaarlijk, want in 2004 al vastgelegd in het radiologisch verslag van een MRI. Maar, ook na het inzetten van een CT scanner en het gebruik van contrastverhogende inspuitingen (in mij ja) konden 2 profs en een dr. en een zooitje drs-en (maar die tellen eigenlijk niet mee want: een gewone gek kan wel wat anders zijn, maar een grote gek moet wel doctoranders zijn) niets anders verzinnen dan mij onverrichte zaken huiswaarts te zenden met een verwijsbriefje naar de neuroloog.

Een schrikbarend jonge knul, die neuroloog….. dat zegt overigens meer over mijn vergevorderde jarenstijging dan over de neuroloog. Want uitermate kundig (en mondig). Uitgebreid getest en jawel…. Na 2 mri’s en een ct toch maar weer een nieuwe mri want die zooi uit het AMC was hoogstens bruikbaar om een leuke cartoon van te maken. Dat betekend in de praktijk dus 3 weken wachttijd omdat ziekenhuizen nog immer niet in staat zijn om een fatsoenlijke planning te maken voor het gebruik van diagnostische apparatuur. Gelukkig ben ik zelf ondertussen een redelijk doorgewinterde patiënt en weet van de hoed en de rand. Want in Amsterdam, aan het ijsbaanpad bevind zich een wonder van de moderne gezondheidszorg, HET MRI Centrum. Donderdag bellen, vrijdag papieren faxen, mailen of overtamtammenen en dinsdag (op verzoek een dagje later want toch in A’dam) kunt u terecht. Zelfs een uurtje vroeger dan afgesproken want ach, lunchpauzes kan je verschuiven. Binnen een week had de jonge neuroloog dus tot zijn schrik de MRI als CD op zijn bureau liggen (alwaar hij vervolgens geen zak mee deed want op wintersport).

2 weken later…. Een uitbrander omdat de jonge neuroloog extra werk zou moeten verrichten om de MRI duidelijk in beeld te krijgen, want een ander systeem dan wat hij gewend is, een andere radioloog etc. Voor zo’n jonge vent had ik toch wel wat meer flexibiliteit verwacht. De naam van de radioloog van het MRI centrum staat ook op het verslag en zijn (gratis) telefoonnummer staat er ook in. Is effe slikken, maar kan je wel gelijk aan de slag. Nee hoor…. Dus niet. Weer een week vertraging.

Op deze MRI is wel een afwijking te zien, zoals ik die al verwachte, maar geeft geen verklaring voor de pijn en de uitstraling naar het been (ja, de symptomen van een hernia maar dat is het dus niet).Ook de zenuwen lagen mooi vrij van enige directe druk. Misschien heeft u wel gewoon rugpijn. En is het handig om een en ander maar eens conventioneel aan te pakken. Vandaar dat ik morgen een uitgebreid oefenprogramma ga starten bij de beste fysio van Nederland (en ook wel omstreken) waar de sporthelden zich ook laten behandelen. Ik ben benieuwd of het gaat werken en hoop van wel, want die pillen maken je blij, bijna pijnvrij maar zijn toch wel redelijk dufmakend.

Wordt vervolgd