Wordt net gebeld door een snoesje van de Dela, met een heel prettig Brabants accent. Wou even mijn dekking doorlopen, of dat kon?. Iedereen die mij kent weet dat juist dat soort openingen bij mij niet direct tot een zinvol antwoord leid ;-).

Maar, we hebben toch de polis er eens bij genomen en deze maar doorgelopen. Het blijkt dat ik in een millieuvriendelijke kist (geperste houtvezel) in de oven zal verdwijnen, terwijl de weduwe en andere belangstellenden (die te laat zijn want geen volgauto’s meer) naar wat ingeblikte muziek van mijn keuze mogen luisteren. Na afloop zal er geen koffietafel zijn, zit namelijk ook al niet meer in het pakket. En dan houden we nog € 500,- over die vrij te besteden is, maar als we daar dan geen gebruik van maken gaat die naar de nabestaanden.

En daar, beste lezer, betaal ik dus jaarlijks ongeveer 60 euro voor (en dat doe ik al een hele tijd). Volgens mij heeft Magere Hein tegenwoordig geen zeis meer maar een strijkstok.

Ik hoop dat als het zover is er niemand komt in de Dela rouwfabriek. Omdat ze met z’n allen in de kroeg zitten en eens lekker het glas heffen, een bitterbal of vlammetje (zouden ze die dan nog hebben) naar binnen knagen, een lekker sigaar opsteken (mag zelfs uit mijn prive voorraad zijn want ik neem ze niet mee) en nog eens lachen over de leuke dingen die we hebben meegemaakt. En iedereen betaalt gewoon zijn eigen rondje, want die 500 euro is dan natuurlijk bij lange na niet genoeg (net als nu).