Tjezis…. wat een reacties op mijn, over het algemeen heel rustige uithoek van het WWW. Na zorgvuldige nalezing van zowel het eerste deel als van de reacties (tot op dit moment is de laatste van Willem) begint mij toch een raar gevoel te bekruipen. En, dat is niet een plezierig gevoel. De tendens die ik in de reacties bespeur is er een van wij zijn goed, wij hebben smaak en jij pauper…. enfin je raad het al. Wat de aanleiding tot deel 2 van het verhaal vormt moge duidelijk zijn….. de zelfingenomen, aanmatigende, reactie van Willem de artistiek lijder.

Nu moet mij van het hart dat ik buiten uitvreters zoals polifrieken, bestuurders en machtswaanzinnigen nog een groep heb waar ik de pest aan heb, te weten de paarse broeken (term gejat van GeenStijl en iets uitgebreid). Ter verduidelijking: een paarse broek is iemand die zichzelf verheerlijkt onder het mom van het hebben van een godgegeven expertise op het gebied van bijvoorbeeld artistiekerigheid, creatiefheid of iets anders dat voor anderen niet tastbaar is.

En dat beste Willem is wat jij bent. Een paarse broek. zonder hoofdletters. Misschien, dat voorbehoud maak ik wel, ben je muzikaal wel goed. Misschien zelfs heel goed. Maar omgaan met kritiek gaat je niet echt goed af. 

Ik heb geld betaald voor je product, 2x zelfs want mijn vrouw ging ook mee. Misschien moet je eens overwegen of dat SVK er staat om het publiek te vermaken of omdat jij je eigen artistiek verantwoorde ding wilt doen. Is dat laatste het geval ben dan ook zo eerlijk en vermeld dat de Slagerij is afgeweken van de oorspronkelijke koers (drumgeweld) en dat de show elementen bevat die voor een heel ander publiek zijn bestemd. Dan weet ik, als pauper die betaalt voor jouw uitspatting naar New Age, wat ik kan verwachten en wordt niet onaangenaam verrast tijdens het optreden. Want de faam van de Slagerij is toch echt verbonden met rauw drumgeweld, zonder tierelantijntjes zoals aapachtige kreten uit de synthesizer of picknicken met een gitaar. Lees je eigen gastenboek en de commentaren er maar op na.

Wat betreft je opmerking dat het jou allemaal niet zo boeit wat ik ervan vindt…. tja, daar hebben we dan de paarse broek voor aan nietwaar. Als artistiek genie, zonder twijfel zelfgezalfd, ben jij natuurlijk geen verantwoording schuldig aan het publiek. En daardoor zal de door jou ingeslagen weg resulteren in wat jij hoopt te voorkomen, namelijk niet uitverkochte zalen. En dat is jammer, vooral onnodig, want dat de Slagerij “het” nog in zich heeft mocht blijken uit de toegift, zonder poespas, het enige nummer wat wel de volledige zaal meekreeg.

Ik hoop dat je door al de reacties je niet alleen geroepen voelt te reageren, maar dat je er iets aan gaat doen! Juist omdat die reacties komen van mensen die betalen om te mogen genieten van drumgeweld en van mensen die SVK old style een warm hart toedragen.

Naschrift: Lever alsjeblief geen indirect commentaar op een van Nederlands Drum Helden, de heer C.J. Zuiderwijk. Tot jij bereikt hebt wat hij heeft bereikt (hier een kleine bloemlezing) mag je hoogstens in verering naar hem opkijken en stilletjes hopen dat jij ook ooit eens zoveel mensen zal inspireren tot het volgen van drumles of het spelen van drums.