De Buuv, je weet wel van die vorige stukjes, blijkt een heks te zijn. Een witte. Nu had ik eerder een blonde in gedachten maar toch. Ze heeft het zelf verteld, lees maar na.

Ik moet zeggen dat ik dat van die energie enzo wel begrijp. Sterker… er staat hier al tijden een energiezuiveraar in huis (en sinds die tijd zitten de katten van de diverse buren nog vaker in onze tuin te schei…..). Feit is dat toen het ding geïnstalleerd werd ik en de gezinsgenoten ons 2 weken lang zwaar hebben lopen afvragen hoe het nu kwam dat we zo verschrikkelijk moe en chagrijnig waren.

Maar, of het nu die cursus van de Buuv is of dat er iets in de lucht zit…. het valt me op dat het met mijn begrip voor de buurvrouw langzaam maar zeker beter gaat. Misschien dat ze eerst gezuiverd moest worden (ik heb uit haar stukje begrepen dat je daarvoor iets in de fik moet steken) of misschien moet je gewoon wat begrip hebben voor een moeilijke fase of misschien wel gewoon wat meer met elkaar praten. Of Misschien heeft ze mij wel gezuiverd (ik steek dagelijks diverse dingen in de fik) ’t zou kunnen….

Maar goed, de Buuv dus een Heks. Moet ik me nu zorgen gaan maken dat ik binnenkort een poppetje met wat naalden op de stoep ga aantreffen of is dat weer een andere tak van de magie? Ik geloof dat wil zo’n poppetje werken dat je dan iets moet hebben van het beoogde slachtoffer toch…. en hier staat ook regelmatig de achterdeur open….. Nee, daar maak ik me niet zo’n zorgen over. Want zoals gezegd, ik heb sterk de indruk dat het met de Buuv beter gaat, niet alleen qua adaptatie in de straat maar ook qua Buuv zelf. Zoals ze vroeger op die reclame al zeiden “Je haar danst” iets dat ik altijd met uitstraling en vooral zelfvertrouwen heb geassocieerd, en dat zie ik langzaam bij Buuv ook gebeuren. Het koppie komt weer omhoog, de haast om het huis in te vluchten is er af en er is tijd voor een casual praatje. En vooral dat laatste maakt van de Buuv steeds minder een Heks.