Ook lokaal bekend als Papa’s Pasta. Een van de favorieten van de jonge heren. En, niet geheel onbelangrijk in deze tijden, alle ingrediënten, behalve de Italiaanse kruidenmix, zijn te krijgen bij de Lidl. Vandaar ook dat het een budget pasta is.

Ingrediënten:

1 pak rundergehakt, 1 pak kleine salamiworstjes, 1 pakje hamblokjes, 1 blik tomatenblokjes, 2 blikjes tomatenpuree, blikje doperwten, zakje Italiaanse soepgroenten, 2 teentjes knoflook, 2 (rode) uien, zout, peper, Italiaanse kruidenmix, eventueel sambal, schepje suiker. Pasta naar keuze.

Bereiding:

knoflook fijn malen in de keukenmachine, uien erbij en nog even malen, soepgroente erbij en weer even laten malen. Ondertussen een koekenpan met wat olijfolie warm laten worden en de hele groente hap erin om even te bakken. Wat Italiaanse kruidenmix eroverheen.

Ondertussen de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het gehakt in de keukenmachine en een blikje (van de tomatenblokjes) water erbij. Alle specerijen (en wat Italiaanse kruidenmix) erbij en lekker laten draaien tot een egale brij. Deze brij afstorten in een braadpan (met olijfolie). Groenten uit de koekenpan erbij, even omroeren. Salamiworstjes in de keukenmachine en fijn malen, niet te fijn je moet ze nog herkennen. Die ook in de braadpan en eventueel aanvullen met 1 pakje gehakte ham. Doperwten afgieten en in de pan, deksel erop en lekker laten pruttelen.

Pannetje met water (wel wat zout erin) voor de pasta (naar keuze) aan de kook brengen. Pasta al dan niet gaar koken, mixen en….

Eet Smakelijk