Een oud Nederlands spreekwoord, met een harde kern van waarheid. Maar wat nu wanneer je iets zoekt wat anderen beter kunnen vinden? Nou, dan besteed je dat zoeken dus maar uit. Zo ook in onderhavig geval.

De Saab, het lievelingetje van mijn Nieke is overleden. Tenminste… het kloppende hart is kaduuk. De rest is nog in prima conditie, maar zonder motor is het een beetje afzien om van A naar B te geraken. Daarbij komt nog dat een auto uit 1998 alleen nog maar voor een liefhebber goed te onderhouden is. Bij ons is het een productie middel. Een gebruiksvoorwerp, waar we wel heel blij van willen worden, maar dat voornamelijk het doel moet dienen en ons zo comfortabel mogelijk naar onze bestemming dient te brengen.

Omdat mijn aanwinst zo goed bevalt, zeker nadat de motor nog een beetje gekieteld is bij Audiwereld, gaat onze voorkeur uit naar een Audi. Een cabrio. Maar ook weer niet te groot, liefst een beetje handzaam. Natuurlijk met zoveel mogelijk luxe en in de kleuren die passen bij mijn blonde godin.

Daarom ga ik op jacht. Deze keer niet zelf, maar schakel ik specialisten in. De boys van AutoSiero bijvoorbeeld. Die ken je natuurlijk nog van wat voorgaande stukjes (hier, en hier). Maar er zijn er meer die dat kunstje doen. Zo ook een buurman van iets verderop (link volgt) en natuurlijk de autowebsites zoals gaspedaal.nl.

 Natuurlijk ga ik uitgebreid verslag doen van de zoektocht (die ook weer niet te lang mag duren want nu ben ik mijn auto kwijt als Nieke iets gaat doen). Ik ben benieuwd wanneer ik wat hoor van de verschillende kanalen.