Screenshot Forum T-MobileEn daar is tie dan, Update 2. We raken in een impasse. T-Mobile neemt, bij monde van steeds meer service medewerkers, haar verantwoordelijkheid niet en begint nu zelfs jurisprudentie aan te halen. Jammer voor de nitwits, maar ik ga me daar niet door laten afschrikken. Sterker nog, mijn vertrouwde juridische vraagbaak (nee, niet mr. Frank Visser, alhoewel ik graag zijn mening hierover zou horen) staat handenwrijvend in de coulissen te wachten om een vette declaratie bij T-Mobile in te dienen voor de aan mij verleende juridische bijstand.

Anyway, zoals beloofd in stukje 1 en Update 1 zou ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Het blijkt dat T-Mobile al minimaal 3 maanden weet van het probleem met de dropped calls en de iPhone 8. Er staat een heel interessant draadje op hun eigen forum. Ik heb daar mijn eigen reactie maar aan toegevoegd (zie de foto bij dit stukkie). Daarnaast is er natuurlijk nog de conversatie met webcare via Twitter. Hieronder de laatste pareltjes:

Goedemiddag Jeroen,

Ik had natuurlijk liever gezien dat je toestel in eerste instantie geen defect had vertoond. Ik moet wel zeggen dat de kwalificatie van ‘willens en wetens’ een bepaalde opzet aangeeft, waarvan logischerwijs natuurlijk geen sprake is.

Op het moment dat je over een niet goed werkend product beschikt kun je aanspraak maken op de wettelijke garantie. Uiteraard willen we niets liever dan jou voorzien van een goed werkend toestel. Vanuit de wet is het zo dat dit kan plaatsvinden middels een reparatie, dan wel omruiling (bijvoorbeeld wanneer het niet gerepareerd kan worden). Het tijdelijk niet kunnen beschikken over – in dit geval je toestel – is natuurlijk inherent aan het (kunnen) repareren.

Ik kan mij voorstellen dat het niet ideaal is als je een tijdje niet over je toestel kunt beschikken. Een termijn van twee weken voor een dergelijke reparatie wordt door de wet niet als onredelijk verklaard. We bieden geen leentoestel aan, maar als je de reparatie aanmeldt in de T-Shop kun je een vervangend toestel aanschaffen (tegen een zeer gereduceerde prijs). Uiteraard hoef je deze dus niet te retourneren. Het betreft een vereenvoudigde smartphone die wordt geleverd met een PrePaid simkaart. Na ontvangst van je eigen toestel kun je deze bijvoorbeeld cadeau doen of bewaren als reserve, wel zo handig!

Als je aanvullende vragen hebt, stel ze gerust!

Hartelijke groet,

Mitch

En mijn antwoord:

Joh, Mitch! Jazeker is het willens en wetens. Check rustig het draadje op jullie eigen forum even (https://forum.t-mobile.nl/apple-444/slechte-verbinding-met-iphone-283693#comments) en daarna de orderdatum van mijn bestelling. Zoals je kan zien is T-Mobile al aardig wat langer op de hoogte van het probleem. Dat is volgens mijn bescheiden mening willens en wetens.

Wat betreft het tweede deel van je antwoord… wat een rechter ooit heeft bepaald over een koffiemolen is niet relevant in dit geval. Ik wil, samen met mijn advocaat, die strijd prima aangaan. Een zakelijke smartphone heeft een heel andere lading als voorgenoemde koffiemolen.
Conclusie: T-Mobile wist (of kon weten) van de storing. T-Mobile heeft mij willens en wetens een defect product verkocht EN weigert in redelijkheid met een passende oplossing te komen.
Ik stel dus voor dat je dit escaleert naar de hogere regionen en dat het management zich gaat buigen over deze zaak en bewijst dat service geen lege term is waarbij de goedwillende klant op extra kosten en groot ongemak wordt gejaagd.

Met vriendelijke groet, Jeroen M. Groot

Jullie lezen het al in mijn antwoord. Ik begin enigszins ge├»rriteerd te raken door de “plaat-voor-de-kop” mentaliteit van de webcare medewerkers. Service is naar mijn mening iets heel anders. Service is een oplossing zoeken voor een probleem welke recht doet aan de severiteit van het probleem. Zeker wanneer je willen en wetens je klant een ondeugdelijk product verkoopt.